LiveBiz
Tatăl plăteşte datoria de 1.800 £ la cantina şcolii pentru ceilalţi copii: „Astfel, nimeni nu va rămâne flămând”

Tatăl plăteşte datoria de 1.800 £ la cantina şcolii pentru ceilalţi copii: „Astfel, nimeni nu va rămâne flămând”

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Tatăl plăteşte datoria de 1.800 £ la cantina şcolii pentru ceilalţi copii: „Astfel, nimeni nu va rămâne flămând”

Când lucrurile degenerează, cineva trebuie să ia măsuri; uneori oamenii exagerează şi, fără să vrea, necazul cade asupra celor mai slabi şi mai inocenţi indivizi, fără să se gândească că într-o astfel de situaţie este foarte uşor să greşeşti. Şi cine este dispus să îndrepte toate greşelile acestei lumi? Nimeni de obicei, doar dacă cineva cu simţ civic îşi suflecă mânecile şi decide să ia problema în propriile mâini. Exact cum a procedat acest tată curajos, care a devenit o celebritate pe internet după ce a luat decizia de a plăti toate datoriile cantinei şcolare pentru a permite chiar şi celor mai nevoiaşi copii să aibă acces la hrană.

Tatăl despre care vrem să vă spunem astăzi se numeşte Simon Harris, are patru copii, dintre care trei care frecventează şcoala „Ysgol Dyffryn Nantlle” din Penygroes, un orăşel din Ţara Galilor, şi a luat măsuri împotriva celui care se presupune că ar trebui să fie directorul şcolii. De curând, cadrul didactic aflat la conducerea unităţii de învăţământ a luat decizia de a anula serviciile de cantină în cazul tuturor elevilor care încă nu îşi achitaseră datoriile.

Scandalul a izbucnit exact în momentul în care Neil Foden, directorul şcolii, le-a transmis părinţilor printr-o informare că bucătarul şcolii a fost instruit să nu mai servească mâncare niciunui elev care „încă nu şi-a plătit datoria”; pe scurt, niciun copil nu mai putea primi mâncare de la cantină dacă părinţii săi ar fi datorat şcolii chiar şi un penny. O tâmpenie pe care Simon Harris nu a mai suportat-o.

Pentru a se apăra, Neil Foden, directorul şcolii, a spus: „Nu vrem să complicăm lucrurile, dar în mod realist, dacă acei părinţi care pot plăti continuă să acumuleze datorii, atunci bunul simţ mă obliga să iau măsuri!”

Pentru a opri această situaţie oarecum nefericită, Simon Harris a decis să plătească chiar el datoria părinţilor faţă de şcoală achitând suma de 1.800 de lire sterline din propriul buzunar, punând capăt acestei nebunii pentru care care mulţi dintre aceşti copii nu au nicio vină: „Tocmai am făcut această ofertă autentică conducerii şcolii Ysgol Dyffryn Nantlle pe Twitter. Le voi acoperi complet datoria la cantină dacă asta poate opri nebunia şi rezolvă problema copiilor potenţial înfometaţi. Tot ce contează este să încetaţi cu această tâmpenie şi să hrăniţi copiii.”

Un gest minunat din partea unui tată care este cu siguranţă cu totul special!

Ţi-a plăcut acest articol?