LiveBiz
Câinele grav bolnav este salvat şi adoptat de o familie care a văzut dincolo de problemele sale de sănătate

Câinele grav bolnav este salvat şi adoptat de o familie care a văzut dincolo de problemele sale de sănătate

LiveBiz » Animale » Câinele grav bolnav este salvat şi adoptat de o familie care a văzut dincolo de problemele sale de sănătate

Anumite lucruri care se întâmplă nu ne lasă să ne pierdem încrederea în umanitate. Un simplu ajutor poate face o mare diferenţă în viaţa cuiva, cum s-a întâmplat în cazul căţeluşei Bianca. Aceasta a trăit pe străzile Greciei mulţi ani, până acum câteva luni, când a fost afectată de o boală numită mielopatie degenerativă.

Aceasta este o boală progresivă a măduvei spinării la câinii bătrâni. Debutează cu pierderea coordonării (ataxie) membrelor posterioare. Animalul, pe lângă faptul că are dificultăţi în a sta în poziţie verticală, este, de asemenea, incapabil să îşi facă nevoile fiziologice corect. În cazurile cronice, se instalează o atrofie musculară a regiunii posterioare şi se termina cu paralizie.

Bianca nu mai putea să stea pe propriile membre, deoarece avea mari probleme la picioarele din spate. Câţiva oameni care lucrau în apropiere o hrăneau – uneori chiar mai mult decât trebuia – şi i-au construit o căsuţă din lemn pentru a se adăposti. Unii au plătit radiografiile la medicul veterinar, în timp ce alţii i-au cumpărat un scaun cu rotile special. Chiar şi aşa, cu tot ajutorul primit, strada nu mai era locul său.

Acela a fost momentul în care SPAZ, o organizaţie de salvare a câinilor, a aflat despre povestea ei şi a intervenit. A fost luată de pe străzi, dusă la medicul veterinar pentru o binemeritată baie, a primit tratament şi a trecut printr-o şedinţă de înfrumuseţare pentru a arăta cât mai bine pentru un posibil proprietar. Chiar dacă pare o sarcină dificilă pentru un câine paralizat în vârstă de 7 ani să-şi găsească o casă, Bianca a avut un noroc uimitor! A fost ajutată de oameni cu suflet mare şi acum are un cămin permanent şi o familie care o iubeşte necondiţionat.

Priviţi-o în acest videoclip cât de fericită este, cu ochii plini de recunoştinţă:

Toţi cei care au întâlnit-o au avut multe de învăţat de la Bianca. Boala nu înfrânt-o şi încă este frumoasă şi încrezătoare! Această căţeluşă merita să fie fericită odată pentru totdeauna!

Ţi-a plăcut acest articol?