LiveBiz
Stăpânii au încuiat câinele între uşă şi grilaj pentru că nu au putut să aibă grijă de el în timpul carantinei

Stăpânii au încuiat câinele între uşă şi grilaj pentru că nu au putut să aibă grijă de el în timpul carantinei

LiveBiz » Animale » Stăpânii au încuiat câinele între uşă şi grilaj pentru că nu au putut să aibă grijă de el în timpul carantinei

La fel ca restul ţărilor, Chile a fost, la rândul său, afectată de pandemia de Covid-19 până în punctul în care unele regiuni au adoptat strategia de izolare. În perioada de carantină, o femeie a observat condiţiile îngrozitoare în care era ţinut un câine; bietul animal era închis între uşă şi grilaj, un spaţiu foarte îngust unde patrupedul nici măcar nu se putea întoarce. Scuza proprietarilor a fost aceea că aveau în casă o mamă bolnavă şi nu puteau să aibă grijă şi de câine.

Publicată de Cote Morales pe Luni, 13 aprilie 2020

Întâmplarea s-a petrecut în Santiago, capitala Chile, unde carantina i-a obligat pe cetăţeni să rămână acasă. O femeie, în timpul unei ieşiri la cumpărături, a observat câinele ţinut în condiţii îngrozitoare. Era închis între grilajul de fier şi uşa din faţă a unei case, într-un spaţiu de câţiva centimetri. Câinele, de mărime medie, nu putea nici măcar să se întoarcă.

Femeia susţine că a bătut la uşă de mai multe ori pentru a vorbi cu stăpânii şi abia după o jumătate de oră au ieşit să-i spună că patrupedul era acolo în fiecare dimineaţă, pentru că aveau în casă o mamă bolnavă care le ocupa foarte mult din timpul lor.

Publicată de Cote Morales pe Luni, 13 aprilie 2020

Extrem de revoltată, femeia a chemat poliţia locală. Datorită intervenţiei lor, câinele a fost dus la un adăpost de unde îşi va găsi o familie care cu siguranţă nu-i va oferi doar spaţiul dintre grilaj şi uşă, ci întreaga casă.

Din păcate, situaţiile de urgenţă precum cea creată de Coronavirus necesită reorganizarea propriei vieţi, dar a face acest lucru în detrimentul animalelor neajutorate este întotdeauna un lucru reprobabil şi nejustificat.

Ţi-a plăcut acest articol?