LiveBiz
„Vă rog să mă adoptaţi”: cuvintele sfâşietoare din scrisoarea lăsată lângă un câine abandonat pe o bancă

„Vă rog să mă adoptaţi”: cuvintele sfâşietoare din scrisoarea lăsată lângă un câine abandonat pe o bancă

LiveBiz » Animale » „Vă rog să mă adoptaţi”: cuvintele sfâşietoare din scrisoarea lăsată lângă un câine abandonat pe o bancă

Abandonarea unui câine este un gest pe care nicio fiinţă umană nu ar trebui să îl comită vreodată. În momentul în care se vede singur şi fără dragostea celor care până atunci îi fuseseră alături, câinele îşi dă seama că nu mai este dorit… deşi el iubeşte oamenii în continuare, necondiţionat.

Decizia de a-l abandona înseamnă să răneşti pentru totdeauna sentimentele câinelui tău, care simte doar afecţiune şi loialitate extremă pentru tine. La fel cum s-a întâmplat şi cu patrupedul din această poveste emoţionantă care s-a petrecut în Mexico City.

Mascotas Cocoyacan / Facebook

Mascotas Difunde, o asociaţie mexicană care protejează animalele fără stăpân, a postat pe profilul său de Twitter câteva imagini înduioşătoare ale unui câine care a fost abandonat pe o bancă, având o scrisoare lângă el. „Abandonarea căţeluşului meu mă doare foarte tare, dar am decis să-l părăsesc pentru că părinţii mei l-au abuzat şi întotdeauna m-a durut să-l văd trăind în acele condiţii. Deci, dacă citiţi acest lucru şi vă lasă inima, vă rog să îl adoptaţi, să aveţi grijă de el şi dacă nu, lăsaţi-l acolo unde este posibil pentru ca alţii să citească mesajul şi să-l adopte.”

Mascotas Cocoyacan / Facebook

După publicarea fotografiei pe Twitter, cuvintele fostului stăpân au făcut imediat furori pe internet, până când vestea abandonului câinelui Max a ajuns la adăpostul Mascotas Coyoacàn, care a făcut tot posibilul să trimită doi voluntari în parcul în care patrupedul fusese legat cu un lanţ pe bancă, astfel încât să nu poată scăpa şi să-şi rişte viaţa rătăcind pe străzi.

Mascotas Cocoyacan / Facebook

După ce au reuşit să-l elibereze din lanţ şi să-l îmblânzească cu mângâieri şi puţină mâncare, Max a fost convins de voluntari să urce cu ei în maşină şi să fie dus spre adăpost. După mai multe vizite la veterinar, câinele abandonat este acum în afara oricărui pericol şi aşteaptă ca o nouă familie iubitoare să-l adopte.

Mascotas Cocoyacan / Facebook

Încă nu este clar dacă fostul stăpân nu a avut de ales decât să-l abandoneze pe o bancă şi să implore trecătorii să-l adopte, dar ţinând cont de cuvintele lăsate pe foaia de hârtie, acum câinele Max este în sfârşit departe de o situaţie familială in care abuzul era nelipsit din viaţa câinelui.

Mascotas Cocoyacan / Facebook

În ciuda tuturor suferinţelor îndurate, se pare că acea scrisoare a avut în cele din urmă efectul scontat şi i-a oferit lui Max o viaţă mai bună.

Mascotas Cocoyacan / Facebook
Ţi-a plăcut acest articol?