LiveBiz
Femeia salvează un pui de elefant aflat în primejdie şi acum el o urmăreşte peste tot

Femeia salvează un pui de elefant aflat în primejdie şi acum el o urmăreşte peste tot

LiveBiz » Călătorii » Femeia salvează un pui de elefant aflat în primejdie şi acum el o urmăreşte peste tot

Gândiţi-vă cam care sunt şansele de a se stabili o legătură de prietenie între un pui de elefant şi o femeie? Cu siguranţă destul de mici, însă Roxy Danckwerts, o femeie care a luptat întotdeauna în mod activ pentru a proteja animalele aflate în pericol, ştie foarte bine acest lucru.

Fondatoarea asociaţiei “Wilde Is Life” deţine un adăpost sigur pentru animalele sălbatice din Zimbabwe şi într-una din zile, a avut ocazia unică de a face cunoştinţă cu un pui de elefant ce fusese părăsit mod accidental de turma sa pe unul dintre malurile râului Kariba…

Imagine: BBC / YouTube

Singur, speriat şi fără turma de elefanţi adulţi care să-l protejeze, puiul nu ştia încotro să se îndrepte, aşa că Roxy a decis să îl găzduiască pentru câteva zile în adăpostul ei pentru animale, aşteptând să-şi revină. De fapt, de îndată ce Roxy a salvat puiul de elefant, a observat că acesta era subponderal: cu 56 de kilograme mai puţin faţă de media de 90-100 de kilograme cât ar trebui să cântărească un pui din specia sa. Din acest motiv, primele săptămâni în adăpost au fost foarte dificile…

Dar totul este bine când se termină bine: au trecut 5 ani de la momentul salvării şi elefantul Moyo, care în africană înseamnă „născut din inimă”, o iubeşte atât de mult pe Roxy, salvatoarea sa umană, încât nu o părăseşte nicio clipă!

Imagine: BBC / YouTube

Acum Moyo pare mult mai interesat de viaţa din interiorul casei lui Roxy, decât de spaţiile deschise ale faunei sălbatice din Zimbabwe, deoarece el vrea întotdeauna să rămână alături de salvatoarea sa: elefantul vizitează în mod regulat bucătăria lui Roxy pentru a căuta alune şi fursecuri. Mai mult de atât, pare să fie cu adevărat interesat de argintăria de din casă!

Imagine: BBC / YouTube

De-a lungul timpului, Moyo a reuşit să-şi depăşească teama de apă – o traumă rămasă din cauza locului unde fusese abandonat neintenţionat de familia sa cu cinci ani în urmă. Dar, după 15 luni de terapie şi îngrijire specializată din partea lui Roxy şi a personalului din adăpost, Moyo nu se mai teme acum să traverseze un pârâu, rău, lac sau cascadă!

O prietenie uimitoare între om şi un elefant, care demonstrează încă o dată că dragostea poate doborî chiar şi cea mai solidă barieră dintre specii!

Ţi-a plăcut acest articol?