LiveBiz
Portretele tulburătoare ale câinilor dintr-un adăpost dezvăluie intensitatea emoţiilor şi demnităţii patrupezilor

Portretele tulburătoare ale câinilor dintr-un adăpost dezvăluie intensitatea emoţiilor şi demnităţii patrupezilor

LiveBiz » Animale » Portretele tulburătoare ale câinilor dintr-un adăpost dezvăluie intensitatea emoţiilor şi demnităţii patrupezilor

Din când în când, fotografa Traer Scott din Providence, Rhode Island, este voluntară la adăpostul local pentru animale, unde ajută la socializarea şi dresarea câinilor abandonaţi. În timpul voluntariatului, ea a fost rugată să facă fotografii cu aceşti câini pentru a le înlesni găsirea unor familii adoptive.

Fiecare câine fără stăpân şi-a spus propria poveste. Unii dintre patrupezi erau abandonaţi sau pur şi simplu pierduţi. Alţii au fost abuzaţi sau părăsiţi. Curând, Traer şi-a dat seama că mulţi dintre câinii pe care ea i-a fotografiat nu au mai reuşit să părăsească vreodată acel adăpost.

„În ciuda eforturilor noastre, mulţi câini trebuiau eutanasiaţi pur şi simplu pentru a le face loc celor care erau aduşi în fiecare săptămână de către cei de la protecţia animalelor. Am constatat că indiferent de ceea ce făceam, nu mi-am găsit puterea să şterg fotografiile, care, în unele cazuri, erau singurele dovezi ale existenţei lor”, scrie artista pe site-ul său.

1. Terrier (adoptat).

Traer Scott

Câteva luni mai târziu, Traer a decis să imortalizeze portrete adevărate ale câinilor. Era uimită de „emoţia intensă, demnitatea şi uneori, umorul pe care le-a descoperit la fiecare exemplar, în ciuda condiţiilor în care erau nevoiţi să trăiască”.

Portretele pe care Traer le-a împărtăşit pe internet au fost surprinse într-un adăpost pentru animale. Unii patrupezi au fost eutanasiaţi, iar alţii au avut norocul să-şi găsească o familie iubitoare.

2. Dumbledore (adoptat).

Traer Scott

3. Spanky (adoptat).

Traer Scott

4. Joshua (adoptat).

Traer Scott

5. Sophia (adoptată).

Traer Scott

6. Rosie Chi (adoptată).

Traer Scott

7. Bailee (eutanasiat).

Traer Scott

8. Oliver (adoptat).

Traer Scott

9. Minerva (adoptată).

Traer Scott

10. Shadow (eutanasiat).

Traer Scott

11. Barry (adoptat).

Traer Scott

12. Petey (adoptat).

Traer Scott

Persoanele care îşi abandonează animalele rareori iau în considerare greşelile pe care le comit, sau pur şi simplu nu le pasă de soarta acestora. Din fericire, totul s-a terminat cu bine pentru unii dintre aceşti patrupezi, dar, în cele mai multe cazuri, acest lucru nu se întâmplă…

Distribuiţi aceste imagini dacă iubiţi animalele şi susţineţi lupta împotriva abandonului şi cruzimii asupra lor!