LiveBiz
După ce puiul i-a căzut din cuib, mama-veveriță mulțumește cum ştie mai bine tânărului care l-a salvat

După ce puiul i-a căzut din cuib, mama-veveriță mulțumește cum ştie mai bine tânărului care l-a salvat

LiveBiz » Animale » După ce puiul i-a căzut din cuib, mama-veveriță mulțumește cum ştie mai bine tânărului care l-a salvat

Când un pui este separat de mama sa, este puţin probabil ca acesta să poată supravieţui fără protecţia şi hrana pe care le poate oferi cea care i-a dat viaţă. Cu toate acestea, pentru o veveriţă povestea a luat o turnură nesperată.

Asta pentru că micul său cuib era situat pe un stâlp electric aflat în apropierea casei unui tânăr. Cumva, puiul a reuşit să cadă pe pământ şi de acolo a ajuns într-o conductă de canalizare; ​în mod surprinzător, a reuşit să iasă din acel loc, dar era pierdut şi singur. Din fericire, tânărul l-a găsit şi l-a luat să-l îngrijească.

„Am fugit rapid să-l iau, deoarece putea deveni cu uşurinţă micul dejun al unui câine sau al vreunei pisici fără stăpân”, a spus el. „L-am luat cu blândeţe în palmă şi l-am adus în atmosfera caldă a casei mele”

Băiatul a hrănit puiul de veveriţă, care era atât de flămând, încât abia se mai putea mişca. „Arăta extrem de stresat şi nu avea suficientă energie pentru a se ridica şi a pleca din palmele mele”, a explicat salvatorul. Trebuia să găsească o modalitate de a-l hrăni şi astfel să-i salveze viaţa. Drept urmare, tânărul a intrat pe YouTube pentru a afla mâncarea potrivita unui animăluţ atât de mic.

Folosind o pipetă, a hrănit puiul cu lapte. Bineînţeles că nu era la fel de bun ca laptele care venea de la propria mamă, dar îl va ţine pe cel mic în viaţă până când îşi va găsi drumul spre casă. Tânărul a folosit o cutie de pantofi veche drept casă temporară pentru veveriţă.

După câteva ore, puiul şi-a recăpătat energia. Curând, salvatorul său l-a aşezat pe umăr şi a ieşit cu el în faţa casei, moment în care a observat-o pe mama-veveriţă privind îngrijorată spre el. De îndată ce tânărul a aşezat puiul la nivelul solului, ea a venit într-o clipă lângă fiul ei.

„Am simţit clar că se sperie de mine, dar asta nu a împiedicat-o să se apropie”, a spus tânărul. Apoi, odată ce mămica veveriţă a observat că puiul ei şi-a revenit, s-a întâmplat ceva uimitor.

„M-a privit cu atenţie şi apoi mi-a atins uşor mâna, parcă mulţumindu-mi cu blândeţe pentru salvarea vieţii puiului ei. Am simţit un nod în gât şi un sentiment de dragoste şi respect de nedescris pentru acea făptură”, povesteşte el.

Ştia că nu va uita niciodată o scenă de genul acesta, mai ales văzând mama şi fiul reuniţi. În acel moment tânărul şi-a reînnoit credinţa într-un viitor plin de compasiune şi bunătate: „Mă simt binecuvântat că am putut salva viaţa acelei făpturi care, împreună cu mama ei, mi-a amintit de lucrurile cu adevărat importante”.

Tânărul a salvat, într-adevăr, o viaţă făcând un gest atât de bun pentru un pui neajutorat, însă acea familie de veveriţe îi va fi veşnic recunoscătoare.

Ţi-a plăcut acest articol?