LiveBiz
Angajatul exploatat şi de neînlocuit se răzbună luându-şi o zi liberă

Angajatul exploatat şi de neînlocuit se răzbună luându-şi o zi liberă

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Angajatul exploatat şi de neînlocuit se răzbună luându-şi o zi liberă

Fiecare angajator ar trebui să-şi trateze angajaţii cu grijă, pentru că tocmai de ei depinde progresul companiei. Plata insuficientă şi exploatarea acestora poate fi convenabilă pentru conducere, dar până la un punct. Oare când îşi vor da seama „şefii” de importanţa muncii fiecărui angajat? Când îşi vor da seama că, datorită unei mulţumiri suplimentare sau recompense potrivite, ar putea obţine mult mai mult pentru compania lor?

Un muncitor anonim şi-a spus povestea despre cum şi-a forţat angajatorii să înţeleagă cât de indispensabilă era prezenţa lui în companie, luându-şi cu de la sine putere o după-amiază întreagă de „vacanţă”. În acelaşi timp, însă, bărbatul era suprasolicitat şi nu mai putea face faţă sarcinilor, aşa că nu a mai avut de ales după ce toate sesizările către conducere i-au fost ignorate.

imagine: Pexels / Imagine exemplificativa

Utilizatorul care şi-a spus povestea pe Reddit şi-a descris munca astfel: „Lucrez pentru o companie care produce zaharoză pentru mai multe unităţi alimentare din zonă. Treaba mea este să spăl interiorul cisternelor pentru zaharoză lichidă. Toate acestea se realizează prin cuplarea cisternelor la un sistem automat de spălare.” Iniţial, bărbatul a fost angajat pentru a înlocui un muncitor accidentat, însă în scurt timp a ajuns să fie singurul angajat capabil să facă această treabă cu seriozitate şi fără să provoace prejudicii. Compania a încercat să angajeze încă doi muncitori care, în cele din urmă, s-au dovedit complet nepotriviţi să facă treaba. Protagonistul acestei poveşti, însă, cu siguranţă nu putea acoperi turele angajaţilor care fuseseră concediaţi… sau, cel puţin, aşa credea el.

În lunile de vară, temperaturile din interiorul fabricii ating limita suportabilităţii. Bărbatul şi-a dat seama curând că nu poate acoperi toate turele şi munci 90 sau 100 de ore pe săptămână. Confruntaţi cu „plângerile sale mai mult decât justificate”, angajatorii săi au tăcut şi i-au tot spus „tu doar fă-ţi treaba, aşa cum ţi s-a spus”. După ce angajatul a auzit de două-trei ori această propoziţie, a decis să o pună în practică la propriu: într-o zi, a lucrat de la 7:00 la 15:00, exact „cum i s-a spus” când a fost angajat.

Pexels / Imagine exemplificativa

În acea după-amiază, bărbatul s-a pontat conform programului oficial, lăsând evident restul lucrării neterminate. Un job de care ar fi trebuit să se ocupe un alt angajat, pe care însă compania încă nu îl angajase. În acea după-amiază, aşadar, bărbatul a plecat acasă la ora obişnuită şi a ieşit cu iubita lui în oraş. A doua zi s-a întors la muncă, fără să-şi facă prea multe griji. Aşa cum era de aşteptat, angajatorii şi supraveghetorii săi erau furioşi – trebuiseră să facă toată munca istovitoare pentru el şi terminaseră tura la miezul nopţii! „Ciudat” a gândit bărbatul „au muncit toate acele ore pentru ceva ce eu ar trebui să fac într-o oră”. Era clar că bărbatul reuşise să-şi ducă răzbunarea la bun sfârşit, fiind foarte conştient de faptul că societatea nu a reuşit să găsească alţi angajaţi capabili să desfăşoare corect munca. După ce a fost criticat şi „certat” de către angajator, acesta a răspuns: „Ei bine, este destul de clar că nu mă veţi concedia.”

Angajatorul a fost surprins de acest răspuns şi, în ciuda reacţiei iniţiale, a fost nevoit să respecte cerinţele preţiosului său angajat. Această poveste ne învaţă cum, la locul de muncă şi în orice mediu în care există o nedreptate continuă, trebuie să procedezi corect şi să-ţi cunoşti bine drepturile!

Sursa: Reddit

Ţi-a plăcut acest articol?