LiveBiz
Mama-urs îşi aduce puii nou-născuţi pentru a-şi surprinde prietenul uman

Mama-urs îşi aduce puii nou-născuţi pentru a-şi surprinde prietenul uman

LiveBiz » Animale » Mama-urs îşi aduce puii nou-născuţi pentru a-şi surprinde prietenul uman

Patrick Conley locuieşte în Asheville, Carolina de Nord, unde urşii negri pot fi văzuţi adesea printre reşedinţele oamenilor. Deşi sunt urşi complet sălbatici, aceştia par a fi relaxaţi şi paşnici în prezenţa localnicilor.

În videoclip, ursoaica Simone îşi face apariţia din spatele copacilor. Pare o vizită obişnuită pe veranda bărbatului, dar de data aceasta nu a venit singură.

Ursoaica se opreşte şi priveşte înapoi spre pădure. Imediat îşi face apariţia un pui care fuge spre mama lui. Această privelişte l-a încântat foarte mult pe Patrick, deoarece era prima dată când Simone îşi aducea puii la el, deşi ea trăieşte în zonă de ani de zile.

Mama-urs şi cei doi pui s-au apropiat încet de verandă. Simone a adulmecat pentru a verifica dacă totul este în regulă, apoi şi-a lăsat puii să urce treptele. Curioşi, micuţii au explorat cu atenţie noul loc.

Dacă vă gândiţi la urşi, mulţi îşi vor imagina un animal mare, agresiv şi periculos. Cu toate acestea, ei pot fi, de asemenea, blânzi dacă îi consideră pe oameni prieteni. Patrick Conley şi prietena lui, ursoaica Simone, sunt un exemplu bun în acest sens. Ei au petrecut ani de zile construind încredere reciprocă de fiecare dată când Simone a venit să-i viziteze casa, iar de data aceasta ea a decis să-i arate urmaşii ca o acţiune în plus de a-şi dovedi prietenia.

Simone şi puii ei au părăsit veranda după o vreme. Probabil era prima dată când puii ajungeau la o reşedinţă umană, deoarece nu puteau să-şi reţină curiozitatea. Pe de altă parte, Simone era la fel de calmă ca întotdeauna, urmărindu-şi cu atenţie puii şi aşteptând ca ei să se joace. Apoi, când a sosit timpul, parcă la un semn aceştia au urmat-o înapoi în pădure.

Patrick şi Simone se pot considera deja prieteni buni, acesta fiind motivul pentru care bărbatul crede că tocmai a fost prezentat oficial noilor membri ai familiei ursoaicei.

Videoclipul a primit multe comentarii favorabile pe YouTube: „Iată ce înseamnă să coexişti şi să interacţionezi cu respect. Ea este respectuoasă păstrând distanta şi fiind curioasă, dar în acelaşi timp precaută şi fără a da semne de agresivitate, iar tu eşti precaut păstrând o distanţă decentă şi acţionând calm, înţelegând că este un animal sălbatic cu pui.”

Conform ultimelor date statistice, în Asheville şi împrejurimi, populaţia de urşi negri a început să prospere datorită adaptării lor la convieţuirea cu oamenii.

Urmăriţi mai jos videoclipul cu Simone şi puii ei în vizită la casa lui Patrick:

Ţi-a plăcut acest articol?