LiveBiz
Femeia câştigă încrederea unui Ciobănesc German abandonat şi acesta o prezintă celui mai bun prieten al său

Femeia câştigă încrederea unui Ciobănesc German abandonat şi acesta o prezintă celui mai bun prieten al său

LiveBiz » Animale » Femeia câştigă încrederea unui Ciobănesc German abandonat şi acesta o prezintă celui mai bun prieten al său

Cu toţii am auzit poveşti despre loialitatea neclintită a câinilor, deoarece protejează oamenii rătăciţi şi răniţi. Dar în această poveste, un câine Ciobănesc German proteja un alt tip de prieten, lăsându-şi salvatorii uimiţi când acesta decide să îşi dezvăluie secretul.

În Parcul Echo Lake din Fort Worth, Texas, un câine Ciobănesc German a fost observat rătăcind de câteva săptămâni. Câinele era întotdeauna singur şi astfel a fost contactată o organizaţie locală de salvare a animalelor. Când Judy Obregon, fondatoarea “The Abandoned Ones” a sosit la faţa locului, a înţeles rapid că misiunea de salvare nu va fi una uşoară.

Zona respectivă este preferată de cei care aleg să-şi abandoneze animalele de companie, iar Judy a salvat sute de câini speriaţi şi abuzaţi de aici.

Câinele ezita să se apropie de Judy şi astfel a început o perioadă de încercări de a-i câştiga încrederea. Răbdarea a fost cheia succesului în această situaţie. Imediat cum câinele îi vedea autoturismul, acesta fugea, aşa că în fiecare zi ea se întorcea să-l hrănească.

Într-una din zile, însă, câinele o aştepta. Acela a fost momentul când Judy şi-a dat seama că era aproape de salvarea lui. Câinele se simţea acum în siguranţă în preajma lui Judy şi a înţeles că ea era acolo pentru a-l ajuta. Cu toate acestea, Ciobănescul German avea un secret pe care l-a ţinut ascuns tot timpul.

Aşa cum bănuia, chiar câştigase încrederea câinelui. A înţeles şi mai bine acest lucru când patrupedul a făcut cale întoarsă şi s-a făcut nevăzut în pădure. Curând avea să reapară, dar de această dată însoţit de un prieten. Un Pitbull speriat cu cicatrici pe faţă ieşise din pădure în urma sa…

Pe măsură ce câinii s-au apropiat de Judy, a devenit şi mai clar motivul pentru care Ciobănescul German a fost atât de precaut în privinţa încrederii în ea: deoarece şi-a protejat prietenul. Acum avea toată încrederea în Judy că va avea grijă atât de el, cât şi de prietenul său.

Deşi nu ştia cum s-au întâlnit cei doi câinii sau cum s-a ales Pitbull-ul cu acele cicatrici, a înţeles perfect că cei doi câini erau loiali unul altuia şi se protejau reciproc. Judy i-a luat pe cei doi prieteni canini la adăpostul pentru animale, unde nu s-au despărţit nicio clipă unul de celălalt.

Fiecare a primit câte un nume la sosirea la adăpost – Iris, Ciobănescul German şi Clover, Pitbull-ul. După ce ambii au fost verificaţi de către un veterinar, niciunul dintre ei nu a fost găsit cu viermi cardiaci. Aşadar, acum adăpostul caută o casă de plasament adecvată care să-i primească pe cei doi buni prieteni.

Iris şi Clover sunt deja vizibil mai fericiţi, iar cicatricile lui Clover s-au vindecat aproape complet. Sperăm că cei doi prieteni loiali îşi vor găsi o familie iubitoare care să-i adopte pe amândoi, dar până atunci se bucură de timpul petrecut la adăpost, unde se joacă între ei şi cunosc alţi câini.

După ce au trecut printr-o serie de dificultăţi în viaţă, aceşti buni prieteni au primit o a doua şansă datorită implicării şi efortului unei femei cu inimă de aur.

Distribuie articolul prietenilor tăi! 😉

Ţi-a plăcut acest articol?