LiveBiz
Câinele refuză să părăsească sicriul proprietarului alături de care şi-a petrecut 12 ani din viaţă

Câinele refuză să părăsească sicriul proprietarului alături de care şi-a petrecut 12 ani din viaţă

LiveBiz » Animale » Câinele refuză să părăsească sicriul proprietarului alături de care şi-a petrecut 12 ani din viaţă

Nu vom obosi niciodată să spunem că patrupezii sunt cele mai credincioase animale care există pe faţa pământului şi motivul este unul simplu: în fiecare zi aflăm poveşti despre aceste creaturi minunate care îşi demonstrează loialitatea prin acţiuni cu adevărat uimitoare.

Şi din moment ce se spune că „prietenul adevărat la nevoie se cunoaşte”, aceste creaturi sunt dispuse nu numai să-şi însoţească oamenii în vremuri de sărăcie sau boală, ci până în ultimele clipe ale vieţii.

Aşa a făcut un câine din Paraguay care datorită loialităţii sale, a mers până acolo încât nu a vrut pentru nimic în lume să abandoneze sicriul celui care i-a fost proprietar mai bine de 12 ani.

Numele acestei prietene blănoase este Shirley, o căţeluşă metis care nu a putut înţelege de ce rudele şi familia i-au aşezat iubitul proprietar într-o „cutie” de lemn.

În timpul priveghiului, familia a fost surprinsă de manifestările de loialitate ale câinelui. Oricât de mult au încercat aceşti oameni, nu au putut-o convinge pe Shirley să se calmeze şi să se odihnească departe de sicriu.

Tot ce-şi dorea Shirley era să fie cu el.

Andrea Arzamendia, fiica decedatului, a povestit ce s-a întâmplat în timpul priveghiului. În timp ce familia i-a primit pe cei mai apropiaţi prieteni ai bărbatului, au găsit că este necesar să o lege pe Shirley de un stâlp, astfel încât ea să nu deranjeze şi, de asemenea, să o împiedice să se agite odată cu prezenţa atâtor oameni – mulţi dintre ei necunoscuţi.

Spre surprinderea tuturor, din momentul în care căţeluşa a fost scoasă din respectiva încăpere, aceasta a început să plângă. Urletele sale disperate au impresionat-o pe Andrea, care a decis să o dezlege de acolo. Ceea ce a urmat i-a uimit pe toţi cei prezenţi.

Foarte atentă, căţeluşa s-a urcat pe sicriul stăpânului său.

Shirley a vrut să fie foarte aproape de Miguel, omul care a avut grijă de ea timp de 12 ani, iar familia a înţeles asta imediat.

„Ne-am gândit că plângea pentru că era legată. Am lăsat-o liberă şi abia când s-a urcat pe sicriu s-a liniştit. Tatăl meu era un mare iubitor de animale. La rândul lor, animalele l-au iubit cu toată sinceritatea şi loialitatea de care au fost capabile”, a spus Andrea.

Miguel Ángel Arzamendia a încetat din viaţă pe 9 iunie, exact la o lună după moartea soţiei sale. Toate acestea au reprezentat lovituri grele pentru Andrea. Din fericire nu este singură în aceste momente dificile: pe lângă familie, o are alături pe Shirley, de care va avea grijă în memoria tatălui ei.

„Era ca şi fiica lui. A căutat şi a adulmecat peste tot. A trebuit să-i dăm una dintre cămăşile folosite de tatăl meu pentru a se linişti”, a dezvăluit Arzamendia.

Legătura dintre un câine şi stăpânul său devine foarte puternică atunci când iubirea este principalul mijloc de consolidare a relaţiei. Shirley regretă plecarea omului pe care l-a iubit cel mai mult, dar să sperăm că împreună cu Andrea, va putea depăşi durerea absenţei sale.

Acum, fiica lui Miguel şi Shirley se susţin reciproc pentru a continua drumul în această viaţă, în timp ce Miguel le veghează din cer.

Ţi-a plăcut acest articol?