LiveBiz
Construieşte un căruţ special pentru a-şi plimba câinele bătrân: nu-şi mai poate mişca picioarele din spate

Construieşte un căruţ special pentru a-şi plimba câinele bătrân: nu-şi mai poate mişca picioarele din spate

LiveBiz » Animale » Construieşte un căruţ special pentru a-şi plimba câinele bătrân: nu-şi mai poate mişca picioarele din spate

Când proprietarul îi spune prietenului său cu patru picioare că este timpul să meargă la plimbare, acesta din urmă devine nerăbdător, dând energic din coadă de fericire. Un câine abia aşteaptă să iasă în afara casei pentru a respira aer curat şi să alerge în aer liber alături de omul său preferat, explorând împrejurimile şi făcându-şi noi prieteni. Dar ce se întâmplă atunci când un câine nu mai este capabil să-şi mişte membrele din cauza unei boli rare?

Imagine: Razoes Para Acreditar / Instagram

Aceasta este povestea emoţionantă a lui Lilly, o căţeluşă de 14 ani care, la vârsta sa matură, a început să simtă o durere extraordinară la picioarele din spate pe care nu le mai putea mişca la fel de uşor ca înainte; după o analiză medicală atentă, experţii au concluzionat că Lilly suferă de o boală genetică numită displazie de şold, care afectează în mod grav articulaţiile.

Cum o mai putea lua stăpânul pe iubita lui Lilly la plimbare acum, aşa cum obişnuia în fiecare zi? În cele din urmă a venit cu o idee genială!

Imagine: Razoes Para Acreditar / Instagram

Gabriele Gripp, proprietarul câinelui bolnav, văzuse pe Instagram imaginea unui bărbat care îşi plimba câinele cu un cărucior din lemn prevăzut cu roţi; Gabriele ştia că tatăl său, un om foarte priceput, ar fi putut să-l construiască pentru el, aşa că l-a întrebat: „I-am trimis fotografia respectivă tatălui meu, care este un adevărat maestru în construcţia gadgeturilor şi l-am rugat să-mi facă aşa ceva pentru Lilly. Avea la îndemână mai multe bucăţi de lemn şi un mâner de sertar. Trebuia doar să-i cumpăr rotile.”

Imagine: Razoes Para Acreditar / Instagram

De când Lilly iese din casă cu noul ei cărucior confortabil pe roţi, ea pare să fi renăscut: chiar dacă picioarele din spatele le mişcă extraordinar de greu, acum simte bucuria plimbărilor dintr-un loc în altul, purtată fiind la bordul căruciorului din lemn de omul său preferat.

„Pentru a o face să se deplaseze şi în interior, am amplasat covoare antiderapante în unele zone ale casei pentru a se putea întinde şi a-i fi mai uşor să se ridice de la sol” – povesteşte Gabrielle.

Imagine: Razoes Para Acreditar / Instagram

„Din cauza durerilor sale, Lilly nu permite nimănui să o ridice. Muşcă, ceea ce nu a făcut niciodată în trecut. Dar dacă trebuie să o scot la plimbare, se relaxează şi-mi permite să o iau când trebuie să cobor şi să urc treptele clădirii!”

Desigur, acest câine tandru de 14 ani are o anumită vârstă şi nu mai poate să meargă aşa cum o făcea odinioară, dar din fericire nu îi lipsesc dorinţa de a trăi şi de a face plimbări lungi alături Gabriel, omul său preferat… la bordul unui mijloc de transport personalizat!

Ţi-a plăcut acest articol?