LiveBiz
Pleacă în vacanță, dar apare o problemă pe care doar el o poate rezolva: șeful trimite să fie luat de poliție

Pleacă în vacanță, dar apare o problemă pe care doar el o poate rezolva: șeful trimite să fie luat de poliție

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Pleacă în vacanță, dar apare o problemă pe care doar el o poate rezolva: șeful trimite să fie luat de poliție

Ridicaţi mâna dacă, după un an de muncă, nu aşteptaţi cu nerăbdare momentul în care veţi putea pleca în vacanţă. Majoritatea dintre noi, de fapt, avem mereu nevoie de o pauză pentru a ne relaxa şi a recupera energia necesară pentru a face faţă unei noi şi lungi perioade de muncă. Există oameni care se hotărăsc să plece în vacanţă pentru o săptămână, pentru 10 zile, sau chiar şi pentru o lună, adevărul fiind că în acea perioadă fac totul pentru a nu fi deranjaţi de lucruri legate de muncă.

La fel cum a încercat să procedeze şi protagonistul acestei poveşti, dar care din păcate nu a reuşit până la final. Descoperiţi mai jos care a fost motivul.

imagine: Don DeBold / Flikr – Imagine exemplificativă

Bărbatul în cauză este angajat într-o companie şi este implicat în întocmirea fişelor de salariu. Întrucât plecarea în vacanţă urma să se întâmple la sfârşitul lunii, bărbatul a avut grijă să-şi anunţe şeful şi să pregătească un subordonat care să-l înlocuiască. Făcând acest lucru şi fiind convins că nu se poate întâmpla nimic care sa tulbure lucrurile, angajatul a plecat, dar, fiind un angajat sârguincios, i-a comunicat superiorului său că în destinaţia de vacanţă aleasă nu va avea telefonul mobil disponibil şi că va fi practic, de negăsit, sau cel puţin aşa credea el.

După cum a povestit el însuşi într-o postare lungă pe platforma Reddit, într-o zi se afla la pescuit cu copiii săi când a observat ceva neobişnuit. „Eram cu copiii mei şi deodată am văzut apropiindu-se o şalupă de poliţie” – a scris el „Nu mi-am făcut griji pentru că aveam permis de pescuit, dar oamenii legii  s-au oprit chiar lângă noi şi m-au întrebat cum mă numesc. Au spus că se află acolo în numele companiei mele care trimisese deja şi un avion privat care urma să mă transporte pentru a rezolva o problemă.”

imagine: Pxhere – Imagine exemplificativă

Protagonistul nostru nu s-a putut opune să nu-i lase pe cei dragi pentru câteva zile şi să se întoarcă la birou. Era o problemă pe care numai el o putea rezolva şi trebuia să întrunească o comisie în 2 zile, lucru care în mod normal ar fi durat o săptămână. Din fericire, după ce a rezolvat problema apărută, şeful său şi-a dat seama că i-a afectat vacanţa şi şi-a cerut scuze în fel şi chip. I-a asigurat transport înapoi la familia lui rămasă în concediu, oferindu-i în plus încă o săptămână liberă şi asigurându-l că un coleg va fi pregătit corespunzător pentru a evita situaţii precum cea prin care tocmai a trecut.

Cum v-aţi fi comportat în locul superiorului său: aţi fi procedat ca el sau aţi fi încercat să găsiţi o soluţie alternativă?

Ţi-a plăcut acest articol?