LiveBiz
Omul străzii refuză să renunţe la câinele său în schimbul adăpostului care i-ar putea salva viaţa

Omul străzii refuză să renunţe la câinele său în schimbul adăpostului care i-ar putea salva viaţa

LiveBiz » Animale » Omul străzii refuză să renunţe la câinele său în schimbul adăpostului care i-ar putea salva viaţa

Iubirea faţă de un animal face minuni şi această poveste o dovedeşte din plin. Luís Pereira este un bărbat care s-a născut în Sintra, Portugalia şi care a fost abandonat de părinţi pe când avea doar 4 ani. Deşi a fost adoptat ulterior, experienţa de a trăi pe strada l-a condus pe un drum foarte obscur.

Datorită comportamentului său rebel, mama adoptivă a lui Luis a decis să-l arunce înapoi pe stradă. Acum aproape doi ani, Luis a cunoscut-o pe Kika. O căţeluşă minunată care i-a schimbat viaţa. Luís nu vrea pentru nimic în lume să-şi abandoneze prietena şi în acelaşi timp tovarăşa fidelă, ceea ce a făcut ca găsirea unui adăpost să fie ceva mai dificilă.

Luis a primit invitaţii de la diverse adăposturi şi organizaţii, dar toate aceste propuneri au o condiţie comună: să renunţe la Kika, iar pentru Luis aceasta nu este o opţiune.

Omul acesta ştie ce înseamnă să trăieşti pe stradă şi nu vrea ca prietena sa blănoasa să treacă prin aşa ceva, Kika fiind totul pentru el.

Înainte de bani sau casă, bunăstarea câinelui iubit este pe primul loc.

În timpul pandemiei, au supravieţuit ploilor abundente şi frigului locuind într-un cort improvizat. Luis a refuzat să meargă la un adăpost, unde cu siguranţă ar fi beneficiat de condiţii mult mai decente, deoarece câinii nu sunt primiţi.

Cu ceva timp în urmă, o fundaţie le-a găsit o casă în schimbul anumitor sarcini, dar Luis a fost nevoit să plece după ce s-a îmbolnăvit.

Luis spune că datorită căţeluşei a reuşit să devină un om mai bun, ea este responsabilitatea sa şi nu îşi poate permite să o abandoneze pentru că trebuie să aibă grijă de ea.

„Kika s-a născut pe 29 aprilie 2019. M-am dus să caut un câine într-un adăpost din Porto când locuiam pe stradă. Eram un drogat în acel moment şi am decis să pun capăt acestei dependenţe. Nu ştiu cum să-mi exprim dragostea pentru Kika, ea mi-a salvat viaţa”, a spus Luis.

Luis suferă de o problemă respiratorie gravă şi asta înseamnă că nu poate continua să locuiască pe străzi, dar nu îşi va lăsa prietena blănoasă în voia sorţii, în cel mai rău caz s-a gândit să o dea în adopţie.

„Nu este vorba de bani, ci de a fi alături de ea”, a adăugat Luis.

Luís doar caută ajutor, nici nu prea îi pasă de unde vine. Tot ceea ce îl interesează este să fie alături de câinele său. Nu se teme să lucreze sau să se mute în vreo altă parte a ţării.

Luis ştie că trebuie să ia o decizie în curând, dar oricare ar fi aceasta, prioritatea lui este ca Kika să fie bine şi fericită mai presus de toate.

Ţi-a plăcut acest articol?