LiveBiz
Un cal bătrân urma să fie sacrificat pentru că este orb, dar acum se bucură de o viaţă fericită într-un adăpost

Un cal bătrân urma să fie sacrificat pentru că este orb, dar acum se bucură de o viaţă fericită într-un adăpost

LiveBiz » Uncategorized » Un cal bătrân urma să fie sacrificat pentru că este orb, dar acum se bucură de o viaţă fericită într-un adăpost

Buddy este un cal adorabil în vârstă de 31 de ani, orb şi care avea zilele numărate din cauza faptului că urma să fie sacrificat de fostul său proprietar. Din fericire, cineva s-a opus şi a decis să-i găsească o nouă casă în adăpostul “Catskill Animal Sanctuary” din Saugerties, NY. Persoana care a avut grijă de cal a făcut tot ce era omeneşte posibil pentru a-i îmbunătăţi calitatea vieţii.

Acum, calul salvat de la eutanasie se bucură de noua sa viaţă într-un adăpost, alături de oameni cu inimă mare.

Kathy Stevens, o femeie cu suflet mare, care a crescut la o fermă de cai, a deschis adăpostul din Saugerties în urmă cu mai bine de 20 de ani, scopul ei principal fiind de a oferi animalelor aflate în nevoie, precum Buddy, un cămin şi o viaţă demnă.

Când Buddy a ajuns la adăpost, starea sa de sănătate nu era deloc bună, dar tratat cu dragoste şi grijă de personalul de acolo, calul şi-a revenit incredibil.

Din păcate, mulţi oameni cred că eutanasia este cea mai bună opţiune pentru a pune capăt durerii unui animal, totuşi tot ei uită că înainte de a lua o decizie atât de complexă există o mulţime de posibilităţi de a-i îmbunătăţi calitatea vieţii.

„Acesta este un fenomen destul de comun: oamenii nu au cunoştinţele sau răbdarea necesare sau nu vor să facă ajustări pentru a-şi face păşunile sau hambarele mai sigure sau, uneori, pur şi simplu nu înţeleg că un animal orb poate trăi o viaţă incredibilă şi plină de fericire. Ei cred că eutanasia este cea mai umană opţiune”, a spus Kathy.

Buddy a ajuns la adăpost în luna octombrie a acestui an şi încă din prima zi a primit tratament şi atenţie. Cu ajutorul lui Kathy, calul s-a adaptat rapid noului său mediu.

Prin activităţi repetitive a fost ajutat să-şi stimuleze partea auditivă şi să-şi îmbunătăţească direcţia, după câteva zile deja recunoştea schimbările de teren, cum să păşească în apă, sau unde îi este mâncarea şi cum să intre în remorca de transport.

Deşi Buddy are o vârstă înaintată, are o mare capacitate de învăţare. Caii au o speranţă de viaţă de 25-30 de ani, dar Buddy s-a dovedit a fi un exemplar încăpăţânat.

„A lucra cu el a fost o chestiune de aplicare a bunului simţ şi de a răspunde la întrebarea: de ce sprijin suplimentar au nevoie animalele nevăzătoare pentru a se simţi în siguranţă? Buddy este incredibil de inteligent! Am fost surprinsă de cât de repede a învăţat comenzile: sus, jos, stai, apă etc.” – a spus Kathy.

Povestea acestui cal minunat şi curajos a fost împărtăşită pe reţelele de socializare şi a impresionat o mulţime de oameni în întreaga lume.

Mai mult, legătura pe care Buddy şi Kathy au format-o într-un timp atât de scurt este cu adevărat emoţionantă. În acest sens, femeia a comentat:

„Este nevoie de răbdare şi timp pentru a construi o prietenie bazată pe încredere, dar merită!”

Adăpostul a devenit o adevărată casă pentru multe animale în vârstă, cu o stare de sănătate complexă.

Niciodată nu este prea târziu să fii fericit şi înconjurat de dragoste adevărată. Este o mare bucurie să ştim că există oameni dispuşi să facă diferenţa şi să ofere o a doua şansă acelor animale care credeau că totul este pierdut.

Ţi-a plăcut acest articol?