LiveBiz
După nouă ani de maltratare, ursul este salvat şi este extaziat când intră în apă pentru prima dată

După nouă ani de maltratare, ursul este salvat şi este extaziat când intră în apă pentru prima dată

LiveBiz » Animale » După nouă ani de maltratare, ursul este salvat şi este extaziat când intră în apă pentru prima dată

Aţi putea trăi închişi timp de 9 ani lucrând neîncetat pentru cineva, fără a primi absolut nimic în schimb? Fără niciun drept? Doar întrebaţi-vă: de ce multe animale au această soartă?

Un urs pe nume Tuffy a fost forţat să stea într-un fel de „cămaşă de forţă” timp de peste 9 ani, pentru a i se recolta bila, un lichid produs de ficat şi stocat în vezica biliară. Fierea de urs conţine, ca substanţa activă, acidul ursodeoxycholic (USDA), care se găseşte în bila tuturor mamiferelor, la urşi aflându-se, se pare, în cantitate mai mare, ceea ce explică tradiţia folosirii fierii de urs.

Viaţa lui era despre tortură, tristeţe şi mizerie, dar Animals Asia a decis să intervină şi să-i salveze viaţa cât mai era timp.

Când sunt în captivitate, urşii sunt crescuţi într-o cuşcă strâmtă şi nu ştiu absolut nimic despre natură sau mediul înconjurător. Dar urmăriţi reacţia lui Tuffy care, după ce a fost salvat, a cunoscut ce înseamnă o bălăceală adevărată pentru prima dată.

Cum să nu te emoţionezi? Fie ca toate animalele să aibă un final fericit şi un început minunat, aşa cum a făcut-o Tuffy!

Ţi-a plăcut acest articol?