LiveBiz
Bărbatul construieşte 300 de cuşti pentru a adăposti câinii fără stăpân – şi totul fără a cere nimic în schimb

Bărbatul construieşte 300 de cuşti pentru a adăposti câinii fără stăpân – şi totul fără a cere nimic în schimb

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Bărbatul construieşte 300 de cuşti pentru a adăposti câinii fără stăpân – şi totul fără a cere nimic în schimb

Electricianul Felipe Hilario Meireles, în vârstă de 50 de ani, a construit peste 300 de adăposturi de câini în curtea casei sale pe parcursul a 12 luni. Săptămâna trecută, proiectul „Casinhas Azul (Căsuţe albastre)” a sărbătorit prima aniversare.

Meireles nu a cerut niciodată bani de pe urma acestui proiect, iar adăposturile pe care le-a construit sunt împrăştiate peste tot: în jurul caselor, trotuarelor şi pieţelor.

„Am peste 50 de comenzi în lucru. Visul meu este să promovez proiectul în toată Brazilia.”

Totul a început dintr-o pură întâmplare…

În Cachoeirinha, oraşul de baştină al lui Meireles, un profesor i-a cerut ajutorul pentru adăpostirea unui câine care îşi găsise refugiul în preajma şcolii.

Tâmplar priceput, Meireles a construit căsuţa, care este instalată chiar şi în ziua de azi într-o piaţă şi care a devenit o referinţă pentru cei peste 1.800 de voluntari care îngrijesc animalele fără stăpân, le sterilizează, le oferă medicamente şi se ocupă de găsirea persoanelor interesate să le adopte.

„Cine adoptă un animal al străzii, îl ia cu tot cu cuşcă” – spune Meireles zâmbind.

În Cachoeirinha, administraţia sprijină instalarea de adăposturi în zonele publice – şi chiar colectează deşeurile de lemn din curtea lui Meireles pentru a le recicla în mod responsabil.

La polul opus se află oraşul Porto Alegre, unde controversatele adăposturi de pe un trotuar din cartierul Jardim do Salso au fost construite tot de Meireles. Însă de când autorităţile au încercat să înlăture structurile în luna aprilie a acestui an, „cererile pentru căsuţe noi au crescut cu peste 40 de procente”, mărturiseşte Meireles.

„Cred că în sfârşit oamenii se sensibilizează”, crede bărbatul.

Distribuiţi acest articol pentru a aduce un omagiu salvatorilor de animale, care fac tot posibilul să le ofere o viaţă mai bună prietenilor noştri cu patru picioare!

Ţi-a plăcut acest articol?