LiveBiz
Coronavirus: Bunicul de 101 ani devine cel mai bătrân pacient vindecat de COVID-19 în Italia

Coronavirus: Bunicul de 101 ani devine cel mai bătrân pacient vindecat de COVID-19 în Italia

LiveBiz » Sănătate » Coronavirus: Bunicul de 101 ani devine cel mai bătrân pacient vindecat de COVID-19 în Italia

Veştile bune vin tocmai din Rimini, un oraş fermecător de la Riviera Adriatică.

În mijlocul uneia dintre cele mai întunecate perioade din istoria Europei şi unuia dintre cele mai mari focare de Covid-19 din lume, un bărbat în vârstă de 101 ani, internat în urmă cu câteva zile, a reuşit să se vindece complet de infecţia cu Coronavirus, despre care ştim că afectează persoanele în vârstă şi pe cei cu afecţiuni medicale preexistente.

Bărbatul de 101 ani, fusese adus la spitalul Infirmini di Rimini în urmă cu câteva zile după ce a fost testat pozitiv; născut în 1919, a supravieţuit pandemiei de gripă spaniolă care a făcut între 50 şi 100 de milioane de victime, apoi celui de-Al Doilea Război Mondial; şi acum, parcă printr-o minune, la venerabila vârstă de 101 ani a învins şi Covid-19.

Într-un interviu acordat publicaţiei Rimini Today, viceprimarul Gloria Lisi a vorbit despre această veste cu entuziasm: „În câteva zile a scris ‘istorie’ pentru doctori, asistenţi medicali şi tot personalul medical, o speranţă pentru viitorul tuturor, acum când ştirile repetă mecanic în fiecare zi despre un virus care face ravagii în special în rândul vârstnicilor.”

Viceprimarul încheie cu cuvinte pline de speranţă pentru aceste zile triste şi întunecate: „Domnul P. (Alberto Bellucci n.r.) a scăpat. Familia l-a adus acasă aseară. Acest lucru ne învaţă că nici la 101 ani viitorul nu este scris.” Şi nu putem decât să fim de acord cu aceasta.

Având în vedere vârsta, cu siguranţă puţini ar fi pariat pe recuperarea „bunicului”, aşa cum l-a alintat personalul medical, dar domnul P. a reușit, dându-le astfel speranţă multor vârstnici, care, în acest moment, sunt consideraţi cei mai vulnerabili în faţa virusului.

Gândurile şi rugăciunile tuturor se îndreaptă către Italia în această perioadă groaznică, precum şi către celelalte ţări grav afectate de coronavirus.

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia şi rugaţi-vă ca această situaţie să se încheie cât mai repede.

Ţi-a plăcut acest articol?