LiveBiz
Tone de morcovi şi cartofi dulci sunt aruncate din elicopter pentru hrănirea animalelor australiene

Tone de morcovi şi cartofi dulci sunt aruncate din elicopter pentru hrănirea animalelor australiene

LiveBiz » Animale » Tone de morcovi şi cartofi dulci sunt aruncate din elicopter pentru hrănirea animalelor australiene

După cum probabil ştiţi, o mare parte din pădurile australiene au fost mistuite de flăcări şi abia acum lucrurile încep să se liniştească. Dar, pe lângă zonele întinse de vegetaţie care au fost distruse, există o problemă şi mai mare: animalele care au supravieţuit acestei grele încercări trebuie să se hrănească.

Având în vedere acest lucru, guvernul din New South Wales, Australia, a început să transporte în păduri cantităţi însemnate de morcovi şi cartofi dulci pentru a susţine pe cât posibil hrana animalelor. Până acum, cu ajutorul elicopterelor, câteva tone de legume au ajuns cu bine în zonele populate de animale.

Potrivit guvernului, numeroase alte livrări de produse alimentare vor continua să fie transportate pe calea aerului, astfel încât animalele sălbatice australiene să poată rămâne în viaţă.

„Aprovizionarea cu mâncare este una dintre strategiile cheie pe care le implementăm pentru a promova supravieţuirea şi recuperarea speciilor în pericol”, a spus Matt Kean, ministrul australian al energiei şi al mediului, potrivit CNN.

Aproape jumătate de miliard de animale au fost afectate numai de incendiile din sudul Australiei.

Distribuiţi acest articol prietenilor şi familiei.

Ţi-a plăcut acest articol?