LiveBiz
Această familie locuieşte în interiorul unui fost grajd – însă când păşeşti în interior, e dragoste la prima vedere

Această familie locuieşte în interiorul unui fost grajd – însă când păşeşti în interior, e dragoste la prima vedere

LiveBiz » Wow » Această familie locuieşte în interiorul unui fost grajd – însă când păşeşti în interior, e dragoste la prima vedere

Ce poate fi mai frumos şi mai sănătos, decât cadrul natural, care-ţi oferă gratis, valorile lui (peisaje, aer curat, multă linişte) şi nu-ţi cere, în schimb, decât respect şi admiraţie?! De fapt, un schimb de valori inestimabile.

De ceva timp, Carlos şi Camino (frate şi soră, dar şi asociaţi într-o firmă de arhitectură din Madrid) îşi doreau o casă la ţară, unde să stea alături de familia numeroasă pe care o au.

În căutările lor, ajunşi în regiunea Extremadura, Spania, au pus ochii pe un grajd părăsit, pe care şi l-au şi imaginat ca fiind potrivit pentru locuinţa mult visată.

Cei doi fraţi au investit pricepere, talent şi elemente de concept arhitectural japonez.

Grajdul, poziţionat pe un teren în pantă, undeva departe de agitaţia urbană, într-un loc unde nu ajung nici apa curentă, nici energia electrică, nici conducta de gaze – a devenit, încet-încet, o căsuţă modernă cu ziduri din piatră, păstrate de la grajdul şi fânăria existente.

© YouTube

În ceea ce priveşte construcţia propriu-zisă, zidurile au fost betonate, s-au montat obloane de lemn la uşi şi ferestre, spre a fi trase noaptea, pentru menţinerea căldurii în locuinţă.

© belen imaz

La parter descoperim un living spaţios, care arată impresionant, mai ales când ştii că provine dintr-un fost grajd. Privită de la etaj, încăperea oferă o imagine de confort, dublată de ingeniozitate arhitecturală.

© belen imaz

O scară generoasă conduce spre locul unde altădată se depozita fânul pentru animale, devenind acum locul amplasării dormitoarelor, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii, ca să fie satisfăcuţi toţi membrii familiei numeroase.

© belen imaz

Aceşti oameni talentaţi şi-au amenajat şi o baie prevăzută cu tot ceea ce este necesar. Apa rezultată prin captarea a două izvoare fiind folosită, atât la baie, cât şi pentru uz casnic.

© belen imaz

Interesante sunt şi efectele produse de apa din bazinul din afara casei, care – împreună cu lumină solară – se reflectă, parcă unduind, pe pereţii din interiorul locuinţei.

Cei doi arhitecţi au găsit şi soluţia pentru curent electric, exploatând energia apei, căreia i-au adăugat o componentă voltaică. Astfel s-au rezolvat două mari probleme de alimentare: cu apă şi cu energie electrică.

© belen imaz

Opinia fermierului, care-şi paşte cireada pe aceste locuri, unde, de altfel, mai multe generaţii ale familiei lui au lucrat pământul, este că aceşti noi proprietari de la oraş au făcut minuni, salvând – pur şi simplu – grajdul părăsit, prin transformarea lui într-o locuinţă confortabilă, chiar modernă.

Descoperiţi mai multe detalii în videoclipul de mai jos:

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia pe Facebook.

Ţi-a plăcut acest articol?