LiveBiz
Câinele de vânătoare este abandonat ca un gunoi când îşi pierde dorinţa de a mai vâna

Câinele de vânătoare este abandonat ca un gunoi când îşi pierde dorinţa de a mai vâna

LiveBiz » Animale » Câinele de vânătoare este abandonat ca un gunoi când îşi pierde dorinţa de a mai vâna

Există multe cazuri când patrupezii sunt folosiţi strict pentru vânătoare. Din păcate, proprietarii lor nu îi văd aşa cum ar trebui, considerându-i mai mult instrumente decât animale de companie. Aşa s-a întâmplat şi cu acest biet suflet. A fost aruncat ca un gunoi de stăpânul său crud când şi-a pierdut dorinţa de a vâna.

Speriat şi bolnav, stătea întins într-un colţ în spatele unei clădiri. Nu avea nici măcar hrană sau apă. De asemenea, nu avea energia să se ridice şi să-şi caute ceva de mâncare. Din fericire, cineva a sunat la DAR Animal Rescue, care şi-a trimis imediat voluntarii. De îndată ce i-a văzut pe oamenii cu suflet bun, câinele a ştiut că sunt acolo pentru a-l salva şi coada a început să i se mişte timid.

Salvatorii l-au luat cu grijă şi l-au condus spre o viaţă mai bună.

Primii respondenţi l-au numit Carson. L-au dus la clinica veterinară, unde a fost supus unui control amănunţit. Tremura de frică şi habar nu avea ce se întâmplă cu el. Veterinarul l-a diagnosticat pe Carson cu Leishmanioză şi viermi ai inimii. I s-au prescris remediile adecvate şi apoi a fost transferat la adăpost pentru tratament suplimentar.

Voluntarii i-au curăţat rănile şi s-au asigurat că lucrurile se vor îmbunătăţi. Când era pregătit în sfârşit să se întâlnească cu ceilalţi câini din adăpost, a început din nou să tremure. Bietul Carson nu era sigur la ce să se aştepte.

Ar fi trebuit să fie relaxat că era în sfârşit siguranţă? Ar fi trebuit să se teamă de ceilalţi câini? Oare ce înseamnă toate aceste stări şi senzaţii noi? Voluntarii îşi doreau să-i poată explica totul, dar deocamdată trebuia să aibă răbdare şi să vadă că viaţa lui se îmbunătăţeşte cu fiecare minut!

A doua zi, Carson se simţea deja mult mai bine.

A mâncat cu poftă şi medicamentele prescrise de medic încep să aibă efectele dorite, ba chiar a încetat să mai tremure! Carson îşi dă seama că ceilalţi câini nu-i vor face rău.

Pe măsură ce timpul trece, Carson îşi revine, dar este încă precaut. Chiar şi când dă din coadă şi zâmbeşte, poţi vedea că are o urmă de nervozitate. Dar ştie că este iubit. Când starea de sănătate îi va permite, va fi gata să fie adoptat.

Tot ce-şi doresc acum voluntarii este ca bietul Carson să-şi găsească cât mai curând o casă pentru totdeauna!

Sincere mulţumiri oamenilor inimoşi de la DAR, un grup minunat de salvare.

Aflaţi mai multe detalii despre salvarea lui Carson în videoclipul de mai jos!

Ţi-a plăcut acest articol?