LiveBiz
Un câine scheletic, legat de un copac, fusese lăsat să moară de foame. Priviţi-i reacţia când este găsit de salvatori

Un câine scheletic, legat de un copac, fusese lăsat să moară de foame. Priviţi-i reacţia când este găsit de salvatori

LiveBiz » Animale » Un câine scheletic, legat de un copac, fusese lăsat să moară de foame. Priviţi-i reacţia când este găsit de salvatori

Câţiva tineri portughezi ieşiseră la o plimbare cu bicicletele pentru a se bucura de frumoasele peisaje dintr-o pădure din Portugalia.

Dar, în loc să aibă parte de o experienţă plăcută în natură, au fost martorii unei scene inimaginabile; un câine legat de un copac atât de strâns, încât abia putea să-şi mişte capul şi atât de slăbit de foame că abia putea să mai stea pe propriile picioare.

Când bicicliştii au văzut câinele, nu şi-au putut crede ochilor. O persoană fără inimă îl legase de un copac într-o zonă pustie de pădure.

Câinele era legat atât de strâns, încât abia se putea mişca.

Asociación Animalista Libera / Facebook

Nimeni nu ştia de cât timp se afla în acel loc până să fie găsit de către biciclişti. Dar era foarte slab şi abia se putea mişca. După cum puteţi vedea în imagini, coastele începuseră să i se vadă, un semn clar că nu se mai hrănise de zile bune.

Cine a fost capabil de acest act de cruzime trebuie să fi ştiut că patrupedul va muri de foame.

Găsit la timp de către bicicliști

Din fericire, aceşti biciclişti au ajuns în zonă şi au văzut câinele; era atât de slăbit încât nici să latre nu mai putea.

S-au apropiat de el cu atenţie; trebuie să fi fost atât de obosit şi înspăimântat, încât nici nu ştia cum să reacţioneze atunci când oamenii s-au apropiat de el.

Câţiva bărbaţi îl mângâie cu prudenţă şi îl lasă să îi adulmece pentru a-i câştiga încrederea, în timp ce alţii îi oferă de mâncare. Hrana pare să îl calmeze şi, în timp ce era distras, unul dintre biciclişti taie funia şi îl eliberează.

Consideraţi drept eroi

Mai multe organizaţii ce militează împotriva abuzului asupra animalelor din Portugalia au luat în vizor acest caz teribil şi au lăudat bicicliştii, salutându-i pe eroi pentru salvarea acestui biet câine.

Este greu de înţeles cum se poate gândi cineva să lege un câine de un copac în pădure şi să-l lase să moară de foame. Este o cruzime dincolo de cuvinte. Multe mulţumiri acestor biciclişti care l-au găsit şi salvat la timp.

Sperăm ca acest câine să se recupereze din calvarul groaznic prin care a trecut şi să-şi găsească o familie unde va primi toată iubirea şi siguranţa de care are nevoie.

Distribuiţi acest articol ca un omagiu adus acestui grup minunat de salvatori de animale!

Ţi-a plăcut acest articol?