LiveBiz
Câinele înţelege că stăpânul său nu se simte bine: deschide cele trei încuietori ale uşii şi îi salvează viaţa

Câinele înţelege că stăpânul său nu se simte bine: deschide cele trei încuietori ale uşii şi îi salvează viaţa

LiveBiz » Animale » Câinele înţelege că stăpânul său nu se simte bine: deschide cele trei încuietori ale uşii şi îi salvează viaţa

Este câinele cel mai bun prieten al omului? După ce am citit această poveste emoţionantă, putem spune acest lucru cu certitudine. De câte ori am citit povesti incredibile de salvare care implică prieteni cu patru picioare care au făcut tot posibilul pentru a-şi apăra stăpânii, reuşind uneori chiar să le salveze viaţa? Aşa a făcut şi o femelă Ciobănesc German de 7 ani, pe nume Ellie, pentru stăpânul ei şi ne-a emoţionat până la lacrimi…

Povestea pe care urmează să o citiţi a avut loc în Gainesville, Florida, când Ellie, o căţeluşă Ciobănesc German cu probleme articulare, şi-a dat seama că ceva nu era în regulă cu Lothar Weimann, stăpânul său în vârstă de 68 de ani. Bărbatul a început să vorbească ciudat, apoi s-a prăbuşit pe podea, inconştient.

Ellie a simţit gravitatea situaţiei şi a făcut tot ce a putut pentru a salva viaţa stăpânului ei iubit; a reuşit să deschidă cele trei încuietori ale uşii, a alergat în grădină şi a ajuns în cele din urmă pe stradă, unde a lătrat atât de tare, încât a atras atenţia vecinilor; Dan Burton, unul dintre cei care o cunoştea deja bine pe Ellie şi pe stăpânul ei, a observat comportamentul ciudat al câinelui, aşa că a decis să-l urmeze şi l-a descoperit pe Lothar întins pe podea, necesitând îngrijiri medicale.

Datorită intervenţiei rapide a lui Dan Burton, comportamentului conştiincios şi curajos al lui Ellie şi ajutorului sosit la timp, viaţa acestui bărbat de 68 de ani a fost la propriu salvată. La spital el a fost diagnosticat cu un accident vascular cerebral în curs de desfăşurare, precum şi cu afecţiuni cardiace anterioare şi diabet de tip 2. Astăzi, Lothar Weimann a slăbit 25 de kilograme, a început o dietă sănătoasă pentru a se simţi mai bine şi este recunoscător în fiecare zi pentru că are o prietenă loială şi grijulie ca Ellie lângă el.

Oare ce s-ar fi întâmplat cu Lothar dacă Ellie nu ar fi acţionat aşa cum a făcut-o? Deci este cât se poate de adevărat că un câine este cel mai bun prieten al omului, nu-i aşa?

 

Ţi-a plăcut acest articol?