LiveBiz
Clint Eastwood a păstrat tăcerea vreme de peste 60 de ani, dezvăluind în cele din urmă povestea vieţii sale

Clint Eastwood a păstrat tăcerea vreme de peste 60 de ani, dezvăluind în cele din urmă povestea vieţii sale

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Clint Eastwood a păstrat tăcerea vreme de peste 60 de ani, dezvăluind în cele din urmă povestea vieţii sale

Cu siguranţă cu toţii îl ştim şi îl iubim pe actorul şi regizorul Clint Eastwood, mai ales din westernuri şi filmele de acţiune

Cu nenumărate premii câştigate la activ, el a fost timp de mai mulţi ani simbolul masculinităţii datorită rolurilor sale remarcabile, ca să nu mai vorbim despre cariera sa în politică.

Viaţa lui personală nu este ceva despre care să vorbească, dar starul în vârstă de 86 de ani a trăit multe poveşti de dragoste; a fost căsătorit de două ori şi are şapte copii cu cinci femei diferite.

Dar de curând, Eastwood a dezvăluit o poveste care îl leagă de unul dintre cele mai cunoscute filme ale sale; o poveste pe care a ţinut-o ascunsă zeci de ani.

Old Hollywood & Beauty / Facebook

Actorul cu cea mai impresionantă carieră de film de la Hollywood s-a născut în 1930 în San Francisco, în timpul „Marii Depresiuni”. Are o soră mai tânără, pe nume Jeanne Bernhardt, născută în 1934.

În timpul recesiunii economice, tatăl său (muncitor oţelar) a fost nevoit să lucreze ca vânzător într-o benzinărie şi să pornească prin ţară cu familia sa, în căutare de lucru.

El a fost poreclit Samson la naştere, deoarece cântărea nu mai puţin de cinci kilograme şi avea o lungime mult peste media normală a unui nou-născut.

Clint Eastwood Quotes and Photos / Facebook

După liceu, s-a mutat în Seattle, unde a lucrat ca salvamar înainte de a fi recrutat în armata Statelor Unite în 1950, potrivit Wikipedia.

Dar, ceea ce mulţi nu ştiu este că la vârsta de 21 de ani, Eastwood era pasager într-un avion al Forţelor Navale construit în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, care s-a prăbuşit în Pacific, la nord de San Francisco.

„Prinsesem un zbor de la Seattle către Alameda”, a povestit Eastwood într-un interviu acordat The Telegraph.

„Era o vreme furtunoasă, iar noi ne-am prăbuşit undeva pe lângă Point Reyes, California, în Pacific, aşa că m-am trezit în apă, înotând câteva mile către ţărm, gândindu-mă: 21 de ani nu sunt o viaţă suficient de lungă.”

Clint Eastwood Quotes and Photos / Facebook

Apelul radio salvator

Eastwood a petrecut mai multe ore în apele oceanului, unde şi-a croit drum prin bancurile de alge înainte de a ajunge la ţărm şi a urca pe o stâncă pentru a cere ajutor prin radio.

Această experienţă s-a dovedit a fi extrem de utilă atunci când a regizat filmul biografic „Sully: Miracolul de pe râul Hudson”, avându-l pe Tom Hanks în rolul principal.

Filmul premiat prezintă aterizarea de urgenţă din 15 ianuarie 2009 a zborului US Airways 1549, pe râul Hudson, care a dus la salvarea celor 155 de persoane aflate la bord.

În film, Căpitanul Chesley „Sully” Sullenberger a luat decizia să-şi ghideze aeronava avariată spre apele îngheţate ale râului Hudson, o decizie care mai târziu a fost pusă la îndoială de Biroul Naţional American pentru Siguranţa Transporturilor.

„Presupun că dacă aş fi fost într-o situaţie similară, ca pilot, aş fi încercat mai degrabă o aterizare pe apă, decât să zbor către un loc fără pistă.”, a spus Eastwood în interviul acordat The Telegraph.

„Şi, desigur, Sully era familiarizat cu acea zonă… aşa că a ales locul perfect… Ştia că cineva va fi pe-acolo să îi vadă”, a continuat el.

Daily Clint Eastwood / Facebook

În ciuda aterizării miraculoase pe care Sully a reuşit să o ducă la bun sfârşit şi a vieţilor pe care le-a salvat, ceea ce s-a petrecut după aceea l-a impresionat pe Eastwood şi mai mult.

„O persoană capabilă să-şi păstreze calmul atunci când lucrurile o iau razna, care poate să trateze problemele fără să intre în panică, e o persoană cu un caracter aparte, pe care o urmăreşti cu interes într-un film.”, a spus Eastwood.

„Dar pentru mine, conflictul real apare abia după, atunci când comisia de anchetă îi pune la îndoială deciziile, deşi el salvase atâtea vieţi.”

Clint Eastwood are la activ o carieră remarcabilă. Aflaţi mai multe urmărind videoclipul de mai jos.

Chiar dacă are 88 de ani, el este încă în formă şi nu se gândeşte la pensionare. Îţi mulţumim Clint Eastwood pentru atât de multe filme bune!

Peste cinci decenii de carieră artistică îl fac pe acest om o legendă vie. Distribuiţi tuturor prietenilor voştri dacă sunteţi de acord!

Ţi-a plăcut acest articol?