LiveBiz
Trei băieţi de 13 ani salvează câinele lovit de maşină care nu se mai putea mişca

Trei băieţi de 13 ani salvează câinele lovit de maşină care nu se mai putea mişca

LiveBiz » Animale » Trei băieţi de 13 ani salvează câinele lovit de maşină care nu se mai putea mişca

Când găsim un animal în pericol, este de datoria noastră să-l ajutăm, iar a ajuta pentru mulţi dintre noi face parte din comportamentul instinctiv şi natural.

Este şi cazul a trei copii de 13 ani, protagoniştii acestei poveşti. În ciuda vârstei lor, ei demonstrează un nivel real de maturitate şi responsabilitate. Băieţii vizitau Parohia Acadia, din Louisiana, Statele Unite, când au observat prezenţa unui câine mic pe marginea drumului.

Câinele părea în suferinţă, drept urmare s-au apropiat imediat pentru a vedea cum pot ajuta bietul animal.

Anunţ

Băieţii nu ştiau dacă patrupedul mai era în viaţă, asta pentru că bietul animal nu se mişca. Dar, cu toate acestea, la o  privire mai atentă au descoperit că încă mai clipea, motiv pentru care au fost foarte fericiţi să vadă că încă există şanse să-l salveze.

Cei trei au decis să ia legătura cu o asociaţie de voluntari care se ocupă de salvarea şi recuperarea animalelor cu dificultăţi şi au explicat situaţia câinelui.

În plus, pentru a proteja câinele de vehiculele ce rulau în apropiere, băieţii şi-au aliniat bicicletele pentru a forma un fel de bariera de protecţie. Au aşteptat cu răbdare sosirea voluntarilor, pentru că doreau ca acel câine rănit să fie salvat cât mai curând posibil.

Katie Leblanc, una dintre voluntare, a declarat că patrupedul fusese accidentat de o maşină, iar starea lui ar fi putut să se agraveze dacă copiii nu l-ar fi ajutat. A fost norocul câinelui că aceşti copii l-au observat. Dacă ar fi trecut fără să se oprească, bietul animal nu ar mai fi avut nicio şansă.

Dar, din fericire, totul s-a terminat bine.

Câinele, pe lângă faptul că a fost salvat, a reuşit să-şi găsească şi familia. Asta pentru că după scanarea microcipului şi contactarea proprietarilor, s-a aflat că era pierdut de 1 săptămâna. Datorită acestor băieţi, câinele a putut să se întoarcă la el acasă.

Acest lucru ne arată că putem face un bine de la o vârstă fragedă, iar aceşti băieţi cu siguranţă vor mai salva şi alte animale care vor avea nevoie de ajutorul lor.

Ţi-a plăcut acest articol? 

Cele mai vizionate