LiveBiz
Câinele nu se opreşte din lătrat până când motociclistul nu-l urmează: dorea să salveze un copil abandonat

Câinele nu se opreşte din lătrat până când motociclistul nu-l urmează: dorea să salveze un copil abandonat

LiveBiz » Animale » Câinele nu se opreşte din lătrat până când motociclistul nu-l urmează: dorea să salveze un copil abandonat

Nu este deloc greşit să crezi în expresii precum „tot ce-i lipseşte câinelui meu este darul vorbirii”, deoarece prietenii noştri cu patru picioare s-au dovedit întotdeauna foarte isteţi şi receptivi, mai ales atunci când se raportează la oameni.

Junrell Fuentes Revilla mergea pe motocicletă, deplasându-se de-a lungul unei întinderi muntoase în apropiere de Cebu, Filipine, când atenţia i-a fost brusc captată de un câine vagabond care nu se putea opri din lătrat.

Imagine: Facebook / Hope for Strays

Atitudinea câinelui era prea suspecta, iar Junrell a simţit că ceva nu este în regulă. Aşa că bărbatul a coborât de pe motocicletă şi a încercat să urmeze animalul, care se comportă ca şi cum ar fi vrut să-i spună: „Haide, urmează-mă!” prin tot acel lătrat. Bănuielile lui Junrell s-au dovedit a fi bine întemeiate: câinele l-a condus într-un punct destul de izolat al muntelui, care arată ca un fel de depozit de deşeuri şi acolo s-a îndreptat către ceea ce părea a fi un pui de om.

Imagine: Facebook / Hope for Strays

Înfăşurat într-un prosop, nou-născutul fusese abandonat în acel loc pustiu şi câinele încercase din toate puterile să avertizeze pe cineva care ar putea interveni. Fără să se gândească de două ori, Junrell a luat copilul în braţe şi a plecat de urgenţă pentru a-l duce la cea mai apropiată secţie de poliţie. Din fericire, reacţia câinelui a fost esenţială, deoarece cel mic era încă în viaţă şi perfect sănătos.

Imagine: Facebook / Hope for Strays

Fapta „câinelui erou” a ajuns curând la urechile unei asociaţii (Hope for Strays) care se ocupă de salvarea animalelor şi găsirea unui cămin primitor. Voluntarii au decis să meargă în acea zonă muntoasă în speranţa de a-l găsi pe acel câine, dar au descoperit, cu oarecare uşurare, că animalul nu era deloc un vagabond: se numeşte Blacky şi aparţine unui bărbat din zonă. Comportamentul său impecabil confirmă încă o dată cunoscuta zicală: „Nu există câini rai. Există doar oameni răi”.

Sursa:
https://www.facebook.com/hopeforstrayscebu/?ref=page_internal

Ţi-a plăcut acest articol?