LiveBiz
Salvatorii au trăit şocul vieţii lor: Câinele obligat să petreacă 2 ani într-o cuşcă de mici dimensiuni i-a îngrozit

Salvatorii au trăit şocul vieţii lor: Câinele obligat să petreacă 2 ani într-o cuşcă de mici dimensiuni i-a îngrozit

LiveBiz » Animale » Salvatorii au trăit şocul vieţii lor: Câinele obligat să petreacă 2 ani într-o cuşcă de mici dimensiuni i-a îngrozit

Răutatea umană depăşeşte uneori orice limită. Este şi cazul unui fost proprietar de animale care nu i-a permis niciodată unui biet pitbull pe nume Landis să iasă din cuşca sa.

Timp de doi ani, bietul câine a stat închis într-o cuşcă mult prea mică pentru statura lui, determinându-l să se deformeze pentru a se potrivi cu dimensiunile ei.

Trăind atât de mult timp între gratii, corpul său s-a micşorat şi s-a cocoşat, deoarece nu a putut să dezvolte corect.

Un adăpost din Georgia l-a eliberat pe Landis din cuşca sa şi l-a ajutat să-şi ia rămas bun de la calvarul pe care îl îndurase până atunci – singurul mod de viaţă pe care îl cunoscuse vreodată.

L-au dus de urgenţă la un spital de animale pentru un consult amănunţit, sperând că se va putea face ceva pentru corpul său încovoiat şi membrele diforme.

Landis a rămas într-un adăpost, fiind tratat cu multă dragoste şi atenţie.

Deşi adăposturile pot fi medii stresante pentru majoritatea câinilor, în cazul lui Landis s-a dovedit a fi un adevărat Paradis în comparaţie cu viaţa anterioară plină de abuzuri.

Apoi adăpostul a contactat organizaţia “Second Chance Rescue” din New York pentru asistenţă suplimentară. Aflând de cazul său, voluntarii au acceptat de îndată să se ocupe de el.

Landis a primit tratament medical specializat şi a beneficiat de terapie fizică şi hidroterapie pentru a-i îmbunătăţi condiţia fizică şi a-l ajuta să adopte o poziţie cât mai normală posibil.

În ciuda a tot ceea ce a îndurat, Landis era foarte prietenos şi bucuros să primească atenţie şi dragoste din partea tuturor celor pe care i-a cunoscut.

Cea mai bună veste? Şi-a găsit un cămin permanent şi o familie iubitoare în apropiere de Cape Cod, Massachusetts.

Se află la câteva minute de plajă, unde poate alerga oricând îşi doreşte pe nisip, lucru excelent pentru membrele sale. Familia lui deţine şi o curte spaţioasă, unde Landis se joacă cu cei doi fraţi ai săi şi se poate relaxa în voie.

Urmăriţi impresionanta sa salvare în videoclipul de mai jos:

Ţi-a plăcut acest articol?