LiveBiz
Omul fără adăpost este internat de urgenţă şi toţi câinii lui îl aşteaptă răbdători în faţa spitalului

Omul fără adăpost este internat de urgenţă şi toţi câinii lui îl aşteaptă răbdători în faţa spitalului

LiveBiz » Animale » Omul fără adăpost este internat de urgenţă şi toţi câinii lui îl aşteaptă răbdători în faţa spitalului

Câinele este cu adevărat cel mai bun prieten al omului: rămâne fidel stăpânului său pentru totdeauna, cerând mai nimic în schimb în afară de puţină mâncare, alintări şi respect. Fie că este vorba de mâncare de calitate superioară, fie că locuieşte într-o casă de lux sau într-un coteţ, câinelui nu îi pasă.

Ceea ce contează este prietenia care îl leagă indisolubil de stăpânul său. Povestea pe care vrem să v-o relatăm este despre această legătură puternică dintre un om fără adăpost şi prietenii săi patrupezi. Bărbatul şi-a trăit toată viaţa pe străzi, împreună cu tovarăşii săi cu patru picioare; când a suferit un infarct, toţi câinii au rămas alături de el, în felul lor.

Imagine: Facebook / Amigos de Patas Cianorte

Luiz, un brazilian de vârstă mijlocie, nu a avut niciodată un acoperiş deasupra capului şi şi-a împărţit întotdeauna „casa de sub stele” cu prietenii săi cu patru picioare. De mai multe ori familia sa a încercat să-l facă să renunţe la traiul de pe stradă, dar el nu a acceptat niciodată ajutorul lor şi a rămas întotdeauna fidel stilului său de viaţă. Suferind un infarct, bărbatul a fost transportat imediat la spital unde a fost internat câteva zile. Câinii l-au urmat din prima clipă, urmărind ambulanţa care îl transporta pe Luiz la cel mai apropiat spital şi, dacă ar fi putut, cu siguranţă ar fi intrat cu el în sala de operaţii. Personalul spitalului a asistat la scena incredibilă, filmând-o într-un videoclip.

Găsind uşile spitalului închise, câinii au rămas pe trotuar, aşteptând cu răbdare să-şi revadă stăpânul. Au urlat şi au plâns tot timpul cât au stat în afara clădirii.

Imagine: Facebook / Amigos de Patas Cianorte

Organizaţia Amigos de Patas Cianorte, care luptă pentru drepturile animalelor, a făcut tot posibilul să le ofere îngrijiri şi hrană câinilor, care se aflau, evident, într-o situaţie destul de stresantă.

Din fericire, Luiz a trecut cu bine de operaţie şi, în câteva zile, şi-a revenit, dar, odată externat, nu a putut să-şi vadă animalele credincioase imediat şi a fost dat în grija fratelui său. Câinii oricum au continuat să-l aştepte în faţa spitalului, atât de mult încât, în cele din urmă, unul dintre voluntari a trebuit să meargă personal să-l aducă pe Luiz. Omul fără adăpost nu a fost prea surprins de fidelitatea câinilor săi: ştia dintotdeauna acest lucru şi, tocmai din acest motiv, nu a putut renunţa nicio clipă la ei.

Imagine: Facebook / Amigos de Patas Cianorte

Luiz, care, pe lângă faptul că are probleme fizice, suferă şi de unele tulburări psihice, a fost de acord să primească îngrijiri, un duş fierbinte şi nişte alimente, înainte de a-şi relua viaţa obişnuită alături de cei mai fideli tovarăşi ai săi.

O poveste care ne aminteşte cât de important poate fi un câine în viaţa noastră şi cum, unii oameni chiar nu fac suficient pentru a le întoarce acea afecţiune şi acea loialitate absolută cu care aceste creaturi ne răsplătesc în fiecare zi. Cu siguranţă nu este cazul lui Luiz, care şi-a dedicat viaţa acestor frumoase animale!

Ţi-a plăcut acest articol?