LiveBiz
Căprioarele se bucură de liniştea parcului plin de cireşi înfloriţi, în lipsa turiştilor gălăgioşi ce invadaseră acest loc

Căprioarele se bucură de liniştea parcului plin de cireşi înfloriţi, în lipsa turiştilor gălăgioşi ce invadaseră acest loc

LiveBiz » Animale » Căprioarele se bucură de liniştea parcului plin de cireşi înfloriţi, în lipsa turiştilor gălăgioşi ce invadaseră acest loc

În ciuda interdicţiilor de a vizita destinaţii turistice din cauza izolării provocate de pandemie, există şi părţi bune, de care se bucură localnicii şi animalele care trăiesc în apropierea acestor locuri.

În această perioadă a anului, oraşul Nara din Japonia ar fi în mod normal copleşit de turişti, care s-ar fi îngrămădit să viziteze celebrul parc populat de căprioare ce pot fi văzute plimbându-se sau lenevind printre uimitoarele flori de cireş.

Dar în aceste zile străzile sunt mai mult goale, iar magazinele turistice nu s-au grăbit să-şi deschidă porţile.

Nara a fost unul dintre primele oraşe japoneze care a fost lovit de criza coronavirus atunci când un şofer local a fost diagnosticat pozitiv după ce a transportat turişti din Wuhan, China, conform AP News.

YouTube

Acum, căprioarele stau liniştite printre cireşi, fără să fie deranjate de zgomotul autoturismelor sau de turiştii care se îngrămădeau pentru a face câte un selfie.

Un localnic a declarat pentru AP News că se bucură de atmosfera liniştită şi de faptul că nu-i mai vede pe acei oameni care cocoţau în bătrânii şi fragilii pomi fructiferi pentru a face poze.

„Turiştii invadaseră acest loc, iar ceea ce se întâmplă acum este uimitor”, a declarat Kinji Nakamura pentru AP News.

YouTube

Imagini cu animale sălbatice care se bucură de natura din jur în lipsa oamenilor şi poluării atmosferice sunt distribuite peste tot în lume.

Izolarea provocată de pandemia de coronavirus a stopat poluarea ce sufoca anumite părţi ale globului şi după mult timp avem ocazia să vedem imagini cu unele dintre cele mai frumoase obiective turistice în toată splendoarea lor.

În luna aprilie, mai multe rapoarte arătau crestele munţilor Himalaya ce au devenit vizibile pentru prima dată după zeci de ani, în paralel cu imagini ce înfăţişau lei plimbându-se nestinheriti pe şoselele goale din Africa de Sud, sau poze cu capre sălbatice ce străbateau străzile unui oraş de coastă din nordul Ţării Galilor. Toate acestea au fost distribuite masiv pe platformele de social media.

Nu numai că am făcut o pauză, dar natura se bucură de odihnă şi îşi revine din tot deranjul pe care i l-am provocat.

Vă rugăm să distribuiţi aceste imagini frumoase cu prietenii şi familia şi oferiţi-le tuturor un motiv să zâmbească.

Ţi-a plăcut acest articol?