LiveBiz
Câinele sapă o groapă pentru a elibera maimuţa închisă într-o cuşcă: după mult efort, reuşeşte să o salveze

Câinele sapă o groapă pentru a elibera maimuţa închisă într-o cuşcă: după mult efort, reuşeşte să o salveze

LiveBiz » Animale » Câinele sapă o groapă pentru a elibera maimuţa închisă într-o cuşcă: după mult efort, reuşeşte să o salveze

Fiecare dintre noi trebuie să fi fost emoţionat măcar o dată de un videoclip sau o poveste în care protagonişti principali sunt unul sau mai multe animale. Spre deosebire de oameni, animalele nu caută să-şi facă publicitate şi nici aprecierile publicului, ceea ce fac fiind complet spontan. Văzând un câine care încearcă să elibereze din toate puterile sale o maimuţă închisă într-o cuşcă, demonstrează marea solidaritate care există în rândul animalelor şi pe care noi, oamenii, am pierdut-o.

Despre acest videoclip se ştiu foarte puţine; totuşi, ceea ce vedem în imagini este suficient pentru a transmite un mesaj foarte important.

În videoclip, putem vedea un câine şi o maimuţă; aceasta din urmă este închisă într-o cuşcă metalică, purtând haine personalizate. Cuşca este aşezată pe sol nisipos, aspect ce-i permite câinelui să sape aproape de cuşcă, creând o groapă prin care maimuţa se poate elibera.

Este dificil să înţelegem motivul pentru care este ţinută captivă maimuţa, dar judecând după dorinţă sa de a ieşi din cuşcă, se poate presupune că nu-i place deloc să fie acolo.

Pentru a scăpa, maimuţa atrage atenţia câinelui, care înţelege cumva ce să facă pentru a o elibera. Patrupedul începe să sape o groapă, dar nu este pe atât de uşor pe cât se aştepta. Câinele îşi întrerupe munca de mai multe ori, dar maimuţa îl îndeamnă să continue ţipând şi atingându-l. La un moment dat, câinele încearcă să-şi schimbe strategia muşcând cuşca, dar maimuţa începe din nou să arate gaura, singura variantă palpabilă.

În cele din urmă, planul este dus la bun sfârşit; cu ceva efort, maimuţa reuşeşte să treacă prin mica ieşire pe care i-a creat-o câinele.

În absenţa informaţiilor, sunt posibile mai multe interpretări ale videoclipului; ceea ce putem înţelege cel mai uşor este sentimentul de solidaritate între animale care, în multe cazuri, îl depăşeşte pe cel al fiinţelor umane!

Şi mai presus de toate, videoclipul ne oferă posibilitatea de a ajunge la o altă concluzie: animalele nu sunt făcute să stea în cuşti!

Ţi-a plăcut acest articol?