LiveBiz
Câinele este ţinut 10 ani în mizerie şi abuz – apoi vecinii decid că totul are o limită

Câinele este ţinut 10 ani în mizerie şi abuz – apoi vecinii decid că totul are o limită

LiveBiz » Animale » Câinele este ţinut 10 ani în mizerie şi abuz – apoi vecinii decid că totul are o limită

Este inacceptabil şi nu există nicio scuză atunci când cineva tratează animalele cu cruzime.

Din fericire însă, există o mulţime de organizaţii care depun toate eforturile pentru a ajuta animalele care sunt neglijate sau abuzate de către proprietarii lor.

Povestea de mai jos este absolut inimaginabilă, iar finalul merită să-l citiţi singuri…

Animal Advocates

Judith este o căţeluşă din British Columbia care a trăit în curtea unor proprietari fără suflet. Aceştia nu numai că erau neglijenţi, ci şi de o cruzime fără margini. A fost ţinută în zona din spatele casei, unde a stat înlănţuită timp de 10 ani. Era subnutrită, izolată şi a trebuit să înfrunte ani la rând vremea rea.

„Nu avea niciun confort, nicio pătură, nici jucării, nici măcar un os”, explică Animal Advocates. „Adesea, nu beneficia nici de hrană sau apă.” Judith nu putea să mai reziste mult în aceste condiţii.

Animal Advocates

Cunoscând situaţia lui Judith, câţiva vecini plini de compasiune au încercat să o ajute în repetate rânduri. Au apelat la Societatea pentru prevenirea cruzimii animalelor din Columbia Britanică sau BCSPCA, dar aceştia nu le-au fost de niciun ajutor. Nu au amendat proprietarii şi nici nu au încercat să salveze câinele. În schimb, le-au oferit acestor oameni îngrozitori 50 de dolari pentru a o eutanasia pe Judith.

După mai multe apeluri şi plângeri primite pe adresa lor, proprietarii chiar au decis să facă acest lucru. Însă numai cu o zi înainte ca patrupeda să fie adormită pentru totdeauna, un miracol s-a întâmplat.

Animal Advocates

Unul dintre vecinii îngrijoraţi de starea câinelui a descoperit organizaţia Animal Advocates. Voluntarii de aici au intervenit rapid şi au salvat-o pe Judith pe ultima sută de metri.

Animal Advocates au transportat-o pe Judith în adăpostul lor. Avea un drum lung de parcurs înainte de a fi pregătită pentru adopţie, dar dincolo de toată durerea şi suferinţa se ascundea o Judith extrem de afectuoasă şi iubitoare.

Blana încurcată i-a fost tunsă, dezvăluind un corp extrem de subnutrit. Coada îi era atât de îmbibată cu noroi uscat, încât nici nu putea să şi-o mişte. Dar odată eliberată şi de acest necaz, căţeluşa a început să o agite bucuroasă în aer. Era atât de recunoscătoare eroilor ei care o salvaseră din acele condiţii oribile.

Animal Advocates

Judith s-a dovedit a fi surprinzător de prietenoasă pentru un biet animal care a fost abuzat atât de mult timp. Nu a mai durat mult până
a fost gata de adopţie şi nu avea nicio problemă în a-şi găsi un cămin permanent.

Mike şi Alyssa s-au îndrăgostit de Judith din momentul în care au văzut-o. „Ei au privit-o, au îmbrăţişat-o şi i-au spus: ‘Te ducem acasă ‘”, au declarat Animal Advocates.

Animal Advocates

Aceea a fost o zi încărcată de emoţii pentru toți cei implicați. Aflaţi mai multe din videoclipul de mai jos:

Posted by Animal Advocates on Saturday, October 15, 2016

Desigur, nimeni nu-i poate da înapoi toţi anii încărcaţi de suferinţă şi abuzuri, dar noua sa familie îi poate oferi toată dragostea şi atenţia de care ar putea vreodată să aibă nevoie. Într-un final, Judith a ajuns pe mâini bune şi îşi poate trăi ultima parte a vieţii fericită şi liberă.

Distribuiţi acest articol cu prietenii și familia pe Facebook.

Ţi-a plăcut acest articol?