LiveBiz
Vecinii cheamă poliţia când aud 2 bătrâni plângând: agenţii sosesc şi le pregătesc cina

Vecinii cheamă poliţia când aud 2 bătrâni plângând: agenţii sosesc şi le pregătesc cina

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Vecinii cheamă poliţia când aud 2 bătrâni plângând: agenţii sosesc şi le pregătesc cina

Singurătatea pe care o experimentează vârstnicii zi de zi este o chestiune prezentă aproape peste tot în lume. Pe lângă problemele de sănătate mai frecvente şi accentuate, vârsta a treia poate aduce şi depresie, tristeţe şi sentiment de abandon.

Situaţii de acest gen există în jurul nostru mai des decât am fi crezut. Şi nu este ceva neobişnuit ca femeile şi bărbaţii să se simtă atât de singuri, încât să atragă atenţia celorlalţi prin cereri reale de ajutor.

Jole şi Michele, un cuplu italian de 89 şi 94 de ani, cunosc prea bine acest lucru. Singuri, obosiţi şi întristaţi de rutina deprimantă, au primit de curând vizita a patru „bucătari” cu totul speciali.

Questura di Roma / Facebook

Poliţia şi autorităţile locale ar trebui să vină în ajutorul cetăţenilor aflaţi în dificultate, asistându-i în problemele lor. Un concept pe care patru poliţişti italieni, ce au intervenit pentru a-i ajuta pe Jole şi Michele, l-au înţeles perfect. Cei doi bătrâni, disperaţi de starea lor de singurătate, au început să plângă şi să ţipe, atrăgând inevitabil atenţia vecinilor.

Plânsul şi strigătele erau atât de puternice, încât vecinii lor s-au gândit la o ceartă sau la un act de violenţă, alertând poliţia. Ajunşi la faţa locului, ofiţerii nu au găsit nimic din toate acestea, cu excepţia soţului şi soţiei, care, întristaţi şi singuri, şi-au descris situaţia devenită acum insuportabilă. Aşadar, după ce au aflat care este problema reală, cei patru poliţişti au decis să-şi suflece mânecile şi să se facă utili într-un mod cu adevărat emoţionant.

Questura di Roma / Facebook

S-au dus la aragaz şi au pregătit cina pentru Jole şi Michele: o farfurie cu spaghete, unt, brânză şi o conversaţie plăcută… şi nemulţumirile celor doi bătrâni, cel puţin pentru o seară, nu au mai atârnat atât de greu.

Mulţumită oamenilor legii, care au avut grijă de cei doi vârstnici, singurătatea parcă a dispărut, totul în speranţa că cuplul nu se va mai regăsi în astfel de situaţii triste.

Cu siguranţă, aceşti poliţişti şi-au depăşit atribuţiile postului, dar au reuşit să dea un exemplu extrem de pozitiv prin gestul minunat pe care l-au făcut.

Ţi-a plăcut acest articol?