LiveBiz
Personalul adăpostului înmărmureşte când câinele sfâşie haina vizitatorului: bărbatul spune „acum îl vreau şi mai mult”

Personalul adăpostului înmărmureşte când câinele sfâşie haina vizitatorului: bărbatul spune „acum îl vreau şi mai mult”

LiveBiz » Animale » Personalul adăpostului înmărmureşte când câinele sfâşie haina vizitatorului: bărbatul spune „acum îl vreau şi mai mult”

Când Manny şi Ina au venit în vizită la adăpost, nu erau siguri dacă vor găsi animalul potrivit.

Căutau un animal de companie care să se alăture familiei şi abia aşteptau să-l întâlnească pe Pablo, un American Bulldog care îşi găsise refugiul în acel adăpost.

Când Manny s-a apropiat de Pablo, câinele a început imediat să mârâie. Apoi, când nimeni nu se aştepta, s-a repezit şi l-a apucat pe Manny de mâneca hainei, sfâşiind-o în mai multe locuri.

„M-am apropiat, iar el mi-a sfâşiat haina şi m-a muşcat de braţ”, îşi aminteşte Manny. „Instantaneu toată lumea a încremenit.”

„Toţi se gândeau: ‘De acum nu-l va mai adopta nimeni vreodată pe acest câine’”.

Deşi această primă experienţă ar fi fost de-a dreptul înspăimântătoare pentru unii – Manny a înţeles lucrurile la un nivel mai profund. Ştia că din cauza comportamentului, Pablo, probabil, nu va fi adoptat de nicio altă familie.

Dacă Pablo îşi dorea cu adevărat o şansă la o viaţă frumoasă, Manny şi Ina reprezentau singura lui speranţă.

„Îl vreau şi mai mult acum… Îl vreau din tot sufetul.”

Odată ce Manny şi Ina au căzut de acord, decizia a fost definitivă. Erau convinşi că vor fi în măsură să-l ajute să evolueze şi să crească. Într-un interviu acordat The Dodo, Manny a spus: „Ştim că trebuie să dăm totul în ceea ce priveşte dragostea pe care i-o oferim şi răbdarea pe care o avem.”

După ce l-a dus pe Pablo acasă, cuplul a început să descopere lucruri despre trecutul său întunecat.

La un moment dat, în timpul unei vizite medicale, veterinarul a întrebat-o pe Ina cine a lovit câinele în faţă. Conform radiografiilor, cineva lovise câinele când era foarte mic. Acest lucru a făcut lumină în privinţa fricii lui Pablo faţă de oameni.

Abuzul îşi lăsase clar amprenta asupra câinelui. El era îngrozit de bărbaţi, motiv pentru care a atacat în primul rând mâneca lui Manny. Cu toate acestea, în ciuda comportamentului antisocial al lui Pablo, Manny era hotărât să-l aducă pe drumul cel bun.

Pe măsură ce zilele treceau, Pablo îl vedea pe Manny mângâindu-l şi oferindu-i afecţiune lui Charlie, celălalt câine al familiei.

„[Pablo] parcă dorea să spună, „Vreau şi eu aşa ceva, dar mi-e teamă”, povesteşte Manny. „Charlie încerca să îi arate: ‘Acest tip este de treabă! Ce faci? Dacă vrei afecţiune, atunci mai bine începi să te comporţi ca atare.’”

Odată cu trecerea timpului, Pablo a început să se ataşeze de Manny.

În imagini prezentate de The Dodo, îi puteţi vedea stând comod în pat. „Îmi place cât de zăpăcit este”, mărturiseşte Manny. „Este o regină a dramelor.”

De când a fost publicat pe YouTube, videoclipul cu povestea cuplului a fost vizionat de peste 5 milioane de ori.

Povestiri ca aceasta sunt un exemplu uimitor al puterii iubirii.

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia.

Ţi-a plăcut acest articol?