LiveBiz
Câinele plânge şi refuză să mănânce atunci când este returnat la doar 3 zile după ce fusese adoptat

Câinele plânge şi refuză să mănânce atunci când este returnat la doar 3 zile după ce fusese adoptat

LiveBiz » Animale » Câinele plânge şi refuză să mănânce atunci când este returnat la doar 3 zile după ce fusese adoptat

Patrupezii sunt fiinţe nobile şi, prin urmare, le este foarte uşor să se ataşeze de cineva care le arată puţină dragoste sau afecţiune. De aceea au tendinţa de a-i urmări pe trecători sau de a nu pleca de lângă tine când le vizitezi casa.

Câinii sunt întotdeauna gata să ofere dragoste necondiţionată.

Problema devine şi mai complicată atunci când vorbim despre acei prieteni cu patru picioare fără adăpost. Pentru că, după ce au învăţat să înfrunte viaţa de pe stradă, se entuziasmează la vederea oricărei fiinţe umană care le acordă puţină atenţie.

Aşa a fost şi în cazul lui Pacho, dar, din păcate, bucuria a fost de scurtă durată.

Câinele are mai puţin de un an.

Bietul Pacho a părăsit adăpostul unde a locuit în ultimele luni, fiind foarte fericit după ce o familie a decis să-l adopte.

Toţi voluntarii şi îngrijitorii împărtăşeau entuziasmul patrupedului, deoarece a avea o casă era cea mai mare dorinţă pentru el. Dar povestea s-a transformat într-un coşmar când câinele a fost din nou respins.

La doar trei zile după ce a fost adoptat, Pacho a fost înapoiat la adăpost.

De parcă Pacho ar fi fost o jucărie, cei care l-au adoptat l-au înapoiat în cuşca în faţa căreia juraseră să-i ofere o casă şi multă dragoste.

Căţeluşul nu a înţeles ce s-a întâmplat şi toată această situaţie l-a lăsat foarte deprimat.

Pacho chiar a încetat să mănânce: înainte de a trece prin acest moment amar, el cântărea 23 de kilograme şi acum cântăreşte 20. Bietul animal a slăbit 3 kilograme în doar câteva săptămâni.

„Astăzi, situaţia este îngrijorătoare: refuza să mănânce, continua să slăbească, plânge şi este abătut tot timpul”, a dezvăluit Erika Niccolai, îngrijitorul lui Pacho.

Este posibil ca aceşti oameni să nu fi fost siguri de adopţie şi nu au vrut să-l rănească, dar nu au luat în calcul repercusiunile triste şi greutăţile pe care le-a avut de înfruntat acest biet animal de companie.

Pacho nu-şi poate explica de ce nu s-au mai întors niciodată să-l ia de acolo şi nici motivul revenirii sale în adăpost.

La fel ca Pacho, mulţi alţi patrupezi trec prin această situaţie tristă.

Comportamentul animalului îi menţine alerţi pe toţi cei din adăpost, deoarece câinele în ultima vreme a devenit şi timid. În trecut, se juca cu tovarăşii săi de suferinţă, dar se pare că acum nu mai are chef să se distreze.

Îngrijitorii speră să-i găsească în curând o familie responsabilă care să vrea cu adevărat să fie alături de el şi să-i ofere dragostea pe care o merită atât de mult.

Povestea lui Pacho este consecinţa egoismului uman, deoarece niciun animal nu ar trebui abandonat. Adoptaţi doar atunci când sunteţi absolut siguri!

Ţi-a plăcut acest articol?