LiveBiz
Farmacista observă un câine la uşa farmaciei şi îşi dă seama că are nevoie de ajutor

Farmacista observă un câine la uşa farmaciei şi îşi dă seama că are nevoie de ajutor

LiveBiz » Animale » Farmacista observă un câine la uşa farmaciei şi îşi dă seama că are nevoie de ajutor

Vă invităm să faceţi cunoştinţă cu Banu Cengiz, o farmacistă din Turcia care este, de asemenea şi o mare iubitoare de animale, lucru care se poate vedea cu ochiul liber.

Cengiz nu numai că şi-a salvat iubitul animal de companie de pe străzi cu ani în urmă, ci şi menţine un loc confortabil în faţa farmaciei sale pentru toţi câinii fără adăpost pe care nu îi poate adopta.

Cengiz face asta din bunătate, nu pentru a atrage atenţia cuiva. Dar, desigur, gesturile sale pline de generozitate nu au trecut neobservate, farmacista fiind îndrăgită pentru faptul că îi pasă cu adevărat de animale.

Într-una din zile, Cengiz era la lucru ca de obicei, când a observat că un câine se comportă ciudat spre deosebire de restul. În loc să se odihnească pe păturile pe care farmacista le oferă cu amabilitate, acest câine aştepta fix în dreptul uşii.

„Se uita fix la mine”, povesteşte Cengiz. „L-am întrebat: ‘Iubitule, ai vreo problemă?’”

Ea s-a apropiat de patruped dându-şi seama că bietul câine sângera din cauza unei mici tăieturi la unul dintre membre. Câinele cerea ajutor – şi, după cum puteţi vedea videoclipul de mai jos, Cengiz a fost mai mult decât fericită să-l ajute.

Farmacista i-a curăţat rana cu antiseptic şi, când sângerarea s-a oprit, i-a dat antibiotic. În tot acest timp, câinele părea să înţeleagă intenţiile bune ale lui Cengiz, acţionând ca cel mai cuminte pacient.

„Când am terminat, s-a întins pe jos de parcă ar fi vrut să-mi mulţumească”, a spus Cengiz. „Parcă voia să-mi transmită: ‘Am încredere în tine’”.

Tot restul zilei, farmacia Cengiz a servit ca o mică zonă de recuperare, oferind câinelui obosit şansa de a se odihni în pace.

Cengiz i-a oferit câinelui hrană şi apă şi i-a pus la dispoziţie un culcuş pe care îl ţine la farmacie.

Câinele s-a dus la locul potrivit – şi a ştiut bine asta.

Din păcate, odată cu ora închiderii, pacientul cu blană a fost nevoit să iasă din nou pe stradă – scena vieţii cu care este mult prea familiar.

Cengiz a ajutat câinele mai mult decât ar fi făcut-o oricine. Cu toate acestea, îşi dorea să poată face mai mult.

„Din păcate, nu l-am putut lua cu mine acasă”, a spus Cengiz. „Am de-a face cu animale fara stăpân de ani de zile. Le hrănesc, le vindec si când este posibil chiar le ajut să-şi găsească un cămin permanent si o familie care să le iubească.”

Între timp, micul loc de relaxare din faţa farmaciei este modalitatea prin care Cengiz le arată câinilor mai puţin norocoşi, precum pacientul său din acea zi, că încă sunt iubiţi.

„O fac pentru că şi ei au sentimente. Trebuie să-i ajutăm pe cei care au nevoie”, a spus Cengiz. „Oamenii ar trebui să-şi înveţe copiii să iubească şi să respecte animalele şi natura. Deci, putem trăi împreună într-o lume minunată.”

Ţi-a plăcut acest articol?