LiveBiz
Câinele respins de toţi este acum un erou care salvează urşii koala din incendiile nimicitoare

Câinele respins de toţi este acum un erou care salvează urşii koala din incendiile nimicitoare

LiveBiz » Animale » Câinele respins de toţi este acum un erou care salvează urşii koala din incendiile nimicitoare

De câteva săptămâni, Australia se confruntă cu incendii de vegetaţie teribile care distrug tot ce le stă în cale. Peste un milion de hectare au ars complet, iar cel mai alarmant este numărul mare de animalele care şi-au pierdut viaţa: broaşte ţestoase, canguri şi peste 350 de urşi koala.

Din fericire, serviciul de salvare are un erou cu patru picioare dedicat trup şi suflet salvării urşilor koala…

ifaw / Facebook

„Bear” este un frumos exemplar de metis Border Collie, care acum lucrează în zonele devastate de incendii; dar cu ani în urmă a trebuit să treacă printr-o poveste tristă, când familia sa nu a făcut altceva decât să-l respingă.

Câinele nu era interesat să se joace ca orice alt căţel, aşa că cei din familia lui au decis să scape de el.

„Bear” nu se comporta ca majoritatea câinilor, deoarece suferă de tulburarea obsesiv-compulsivă.

ifaw / Facebook

Astfel, a ajuns la Universitatea Sunshine Coast unde fost dresat pentru a detecta ursuleţii koala. Şi se descurcă atât de bine, încât în prezent niciun alt câine din Australia nu poate face o treabă mai bună decât el.

„Bear” se află acum la incendiile din New South Wales şi Queensland. În curând, va merge împreună cu echipele de salvare în Cooroibah, una dintre cele mai afectate zone.

ifaw / Facebook

În cazul unui incendiu forestier, găsirea animalelor este vitală, iar mirosul excrementelor poate dura ceva mai mult până la dispariţie. Din fericire, acest lucru nu este un factor de descurajare pentru deşteptul „Bear”, care a reuşit deja să salveze mai mulţi koala detectând urmele lăsate de blană.

„De fiecare dată când salvează un koala, este răsplătit cu o minge, care este preferata lui”.

ifaw / Facebook

Căţeluşul lucrează alături de echipele de salvare ale „International Animal Welfare Fund (Fondul Internaţional pentru Bunăstarea Animalelor)”. El a fost transferat în zonele declarate sigure şi de fiecare dată când detectează prezenţa unui koala, se opreşte şi aşteaptă nemişcat pentru a-şi atenţiona partenerul uman.

„Munca lui Bear a devenit mai importantă ca niciodată. Vor mai trece săptămâni şi poate chiar luni până când incendiile să se oprească şi trebuie să facem tot posibilul pentru a salva cât mai mulţi koala.”

ifaw / Facebook

În mijlocul unei situaţii atât de dramatice, imaginea acestui câine salvator ne oferă speranţă. Vechea sa familie credea că este doar un căţel „defect” care nu va fi capabil de nimic. Acum, este un exemplu pentru întreaga lume. Deşi un pic diferit, a fost nevoie doar de ceva timp pentru a-şi găsi calea şi a face ceva cu adevărat important.

Asiguraţi-vă că distribuiţi povestea uimitoare a acestui căţel curajos, care şi-ar da oricând viaţa pentru salvarea bieţilor koala.

Ţi-a plăcut acest articol?