LiveBiz
Câinele fără stăpân face cu disperare orice îi stă în puteri pentru a-şi resuscita prietenul lovit de maşină

Câinele fără stăpân face cu disperare orice îi stă în puteri pentru a-şi resuscita prietenul lovit de maşină

LiveBiz » Animale » Câinele fără stăpân face cu disperare orice îi stă în puteri pentru a-şi resuscita prietenul lovit de maşină

Problemele cu care se confruntă câinii vagabonzi în lupta lor pentru supravieţuire nu sunt deloc noi. Dar dacă am putea reţine ceva din ceea ce trăiesc în fiecare zi pe străzi, acest lucru ar fi, fără îndoială, prietenia necondiţionată pe care o împărtăşesc cu semenii lor: tovarăşi de aventură, împreună la bine şi la greu…

La fel s-a întâmplat şi în cazul de mai jos, când un urlet disperat a atras atenţia unor trecători. Când s-au oprit, oamenii au asistat la cea mai emoţionantă scenă pe care au avut ocazia să o surprindă vreodată, drept urmare nu au ezitat să o înregistreze, iar acum filmarea a devenit virală pe reţelele de socializare.

Un câine încerca cu disperare să-şi trezească prietenul ce zăcea pe trotuar.

După ce a fost lovit de o maşină, patrupedul a rămas nemişcat pe trotuar. Nimeni nu ştie cu exactitate cum s-a petrecut acest eveniment nefericit.

Tot ceea ce au văzut trecătorii a fost un câine care îşi împingea prietenul cu laba în încercarea disperată de a-l trezi. Dar, din păcate, nimeni nu l-a putut face să înţeleagă că totul era în zadar.

Incidentul s-a petrecut la intersecţia străzilor Mariategui şi Huancavilca din oraşul Huancayo, Junín, Peru.

Imaginile au fost postate pe pagina oficială a Asociaţiei Iubitorilor de Animale, iar de atunci mii de oameni au fost înduioşaţi de această filmare.

„Disperarea şi tristeţea lui sunt pe cât de evidente pe atât de emoţionante. Câinele nu înţelege de ce prietenul său nu se mişcă, de ce stă pe asfaltul rece, fără să vrea să se ridice. Îşi foloseşte piciorul pentru a încerca să-l facă să reacţioneze şi când nu reuşeşte, plânge. Fiecare urlet este un strigăt de durere”, este mesajul ce însoţeşte videoclipul.

Posted by InfoHuancayo on Sunday, December 15, 2019

„Bietul căţeluş” – spune un trecător, în timp ce putem observa că strada este pustie.

Văzând că eforturile sale nu au niciun rezultat, într-un moment de disperare, câinele se mută de cealaltă parte a trupului prietenului său şi îşi lasă laba pe el, întoarce capul şi priveşte spre cameră ca şi cum ar cere ajutorul; şi ar aştepta ca un suflet bun să se oprească şi să-i spună ce mai poate face pentru prietenul său.

La un moment dat apare un al treilea câine, dar filmarea se opreşte înainte ca patrupedul să-şi dea seama că are cel puţin un prieten care împărtăşeşte durerea pierderii tovarăşului lor.

Reacţiile celor care au vizionat filmarea nu au întârziat să apară, unii împărtăşind durerea sfâşietoare a bietului câine, iar alţii criticând lipsa de implicare a persoanei care înregistrează.

„Avem multe de învăţat de la îngerii care cad victime cruzimii umane”, a spus un utilizator

„Cum de nu s-au putut opri pentru a-l ajuta pe căţelul îndurerat. Deşi se vede că nu se mai poate face nimic pentru prietenul său, de ce nu s-a apropiat nimeni pentru a-l mângâia? Era important să-i fi spus: stai liniştit, totul va fi bine… Dar, ca întotdeauna în astfel de cazuri, vedem doar pe cineva care înregistrează, fără să intervină, nefăcând nimic pentru a ajuta.” – a scris altcineva.

Asociaţia care a publicat videoclipul a precizat că în aceeaşi zi, alţi 3 câini fără adăpost au fost călcaţi de maşini, fără să dezvăluie ce se va întâmpla cu patrupedul care şi-a pierdut cel mai bun prieten.

Aceste scene impresionante trebuie să fie un exemplu pentru mulţi, căci patrupezii sunt fiinţe care, la fel ca oamenii, suferă profund atunci când îi pierd pe cei pe care îi iubesc cel mai mult.

Distribuiţi această poveste, astfel încât împreună să putem crea o lume mai sensibilă, cu empatie şi respect mai mare pentru animale, fiindcă acestea sunt cele care ne oferă cele mai frumoase lecţii de viaţă!

Ţi-a plăcut acest articol?