LiveBiz
Câinele îşi conduce proprietarul în tufişuri şi salvează viaţa bebeluşului abandonat

Câinele îşi conduce proprietarul în tufişuri şi salvează viaţa bebeluşului abandonat

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Câinele îşi conduce proprietarul în tufişuri şi salvează viaţa bebeluşului abandonat

Un căţel pe nume Macho ieşise la plimbare împreună cu proprietarul sau pe străzile din Sankt Petersburg, Rusia, când brusc a început să-şi tragă stăpânul în mijlocul unor tufişuri, pe un lot liber.

Deşi reticent să urmeze câinele, proprietarul său a mers instinctiv după el şi a dat peste un bebeluş culcat pe pământ. „Am fost şocat când am văzut nou-născutul. Îşi mişca picioruşele, dar fără să ţipe”, a spus salvatorul, un bărbat în vârstă, într-un interviu acordat presei locale ruse.

Bărbatul a luat fetiţa şi a dus-o la cel mai apropiat echipaj de poliţie. Aceştia au sunat la ambulanţă şi au trimis-o la spital.

Potrivit echipei medicale care se ocupă de nou-născută, micuţa cântărea doar 1 kilogram şi a ajuns la spital luptându-se să trăiască. Dacă nu era găsită la timp, ea nu ar fi supravieţuit. „Avea hipotermie şi lipsă de oxigen”, a declarat reprezentantul poliţiei ruse.

Când a fost găsită, fetiţa nu mai avea putere să plângă, reuşind doar să scoată câteva sunete foarte slabe, pe care doar câinele Macho a fost capabil să le distingă.

După cinci zile în spital, echipa medicală a declarat că starea fetiţei este mult mai bună. Medicii au spus că „este foarte robustă şi suntem siguri că va supravieţui şi va fi sănătoasă”. Una dintre asistente a mai spus: „Este o adevărată luptătoare!”

Poliţia a demarat o anchetă pentru identificarea mamei, care se face vinovată că ar fi abandonat fetiţa nou-născută sub cerul liber. Câinele va fi premiat pentru actul său eroic!

Ţi-a plăcut acest articol?