LiveBiz
Câinele abandonat la un adăpost este atât de trist încât refuză orice contact vizual cu oamenii

Câinele abandonat la un adăpost este atât de trist încât refuză orice contact vizual cu oamenii

LiveBiz » Animale » Câinele abandonat la un adăpost este atât de trist încât refuză orice contact vizual cu oamenii

Adopţia unui patruped reprezintă un angajament pe viaţă. Pot apărea uneori situaţii ce nu ţin de voinţa noastră şi animalul de companie trebuie să fie lăsat în grija altcuiva pentru o perioadă de timp, însă acest lucru se poate face în mod responsabil, apelând la ajutorul familiei sau prietenilor.

Ca iubitori de animale, ne aşteptăm ca un proprietar să fie conştient că abandonul unui câine într-un adăpost supra-aglomerat reprezintă o potenţială condamnare la moarte – dar, din păcate, acest lucru se întâmplă din ce în ce mai des.

Este şi cazul unui câine ce era îndrăgostit nebuneşte de familia sa şi care odată ajuns în grija unui adăpost, a fost deprimat total. Odinioară fericit, bietul câine era acum devastat. S-a aşezat în ţarcul său, complet descurajat, şi nu şi-a mai desprins privirea de la perete.

Deoarece refuza să intre în contact vizual cu personalul adăpostului, spre deosebire de ceilalţi câini care dădeau din coadă în timp ce oamenii treceau, voluntarii au ajuns să fie din ce în ce mai îngrijoraţi de soarta lui. Se întrebau ce sa va întâmpla cu el dacă nu îşi va găsi niciodată un cămin permanent?

Extrem de trist, câinele pur şi simplu aştepta ca familia lui să se întoarcă la el. În timp ce păstra distanţa atunci când oamenii treceau pe lângă el, îi verifica din colţul încăperii pentru a vedea dacă nu cumva printre ei era şi vreo persoană atât de dragă lui. Iar când îşi dădea seama că acei oameni sunt străini, se întorcea plin de tristeţe într-un colţ şi se culca.

O femeie pe nume Jennifer a aflat despre acest câine singur şi despre situaţia sa tristă. Nu voia altceva decât să-i ofere o casă primitoare. Faptul că el încă aştepta ca cineva din familie să revină şi să-l ia acasă pur şi simplu i-a frânt inima lui Jennifer.

S-a apropiat de el şi i-a şoptit cu blândeţe că şi-ar dori ca ea să fie noua lui familie.

Jennifer le-a spus celor de la adăpost că doreşte să adopte câinele, dar întâi de toate echipa a vrut să-l supună câtorva teste comportamentale pentru a se asigura că este în siguranţă în noua sa casă. În timp ce Jennifer aştepta rezultatele, ea a decis să-i aducă în fiecare zi mici gustări şi cadouri pentru a-i arăta cât este de iubit.

În cele din urmă, patrupedul a trecut cu bine toate testele, iar Jennifer a putut să-l aducă la ea acasă. Deşi femeia se aştepta la un câine liniştit, rezervat – a fost plăcut surprinsă să descopere că odată eliberat din atmosfera de adăpost, câinele începe să-şi arate adevărata sa personalitate.

La scurt timp după ce a ajuns în noul său cămin, a ştiut că acela este locul căruia îi aparţine cu adevărat.

Morala poveştii: TOŢI câinii merită o familie care să-i iubească. Cei pe care îi vedeţi dezinteresaţi sau trişti au probabil o poveste care i-a adus în această stare. Nu permiteţi ca acest lucru să vă oprească din procesul de adopţie!

Câinele, care acum se numeşte Blue, este un patruped fericit, cu multă personalitate. El şi Jennifer trăiesc o viaţă minunată împreună. Blue a renunţat să mai aştepte familia care l-a abandonat. Noua sa viaţă este definită acum de mama sa adoptivă şi de aventurile pe care cei doi le trăiesc împreună!

Adoptaţi un câine dintr-un adăpost şi salvaţi o viaţă!

Ţi-a plăcut acest articol?