LiveBiz
Rănit, pierdut, incapabil să se mişte, câinele plângea într-o baltă murdară până când cineva decide să schimbe totul

Rănit, pierdut, incapabil să se mişte, câinele plângea într-o baltă murdară până când cineva decide să schimbe totul

LiveBiz » Animale » Rănit, pierdut, incapabil să se mişte, câinele plângea într-o baltă murdară până când cineva decide să schimbe totul

Viaţa poate fi incredibil de grea pentru animalele ce trăiesc pe străzi, iar acele exemplare care ajung la un moment dat la limita supravieţuirii, au parte de un final sfâşietor.

În multe ţări, abuzurile pot fi întâlnite la tot pasul şi din păcate nu există suficiente persoane care să ia măsuri legale sau să ajute.

Frigul, ploaia şi zăpada îngreunează şi mai mult viaţa acestor animale nevinovate. Pentru un câine grav rănit, incapabil să se deplaseze, o furtună a reuşit să-i ameninţe în mod serios viaţa. La fel ca oamenii, câinii pot muri din cauza hipotermiei. Cu piciorul rănit şi umflat, câinele stătea acolo, plângând într-o baltă murdară, în timp ce ploaia continua să cadă peste el.

La un moment dat, Carina, o femeie cu suflet mare, vede bietul câine luptându-se să trăiască. Salvatoarea se apropie, îl ridică de jos şi îl aşază în maşina ei încălzită. După ce îl şterge cu un prosop, femeia încearcă să-i ofere puţină mâncare, dar patrupedul manifestă un total dezinteres. Temperatura corpului său este încă periculos de scăzută.

Ajungând la cea mai apropiată clinică veterinară, câinele, acum numit Liberty, este supus unui examen medical complet. Deşi are toate simptomele jigodiei canine, din fericire testul iese negativ. Liberty se bucură pentru prima dată de o baie caldă, iar Carina se roagă ca patrupedul să se simtă mai bine acum, când este într-un mediu călduros şi curat.

După ce sângele i se pune în mişcare, cei de la clinică descoperă că Liberty are o infecţie în organism. Numărul globulelor albe este ridicat şi este anemic. Carina îi administrează antibiotice şi îi asigură hrană bogată în fier. Dacă nivelul de fier din organism rămâne scăzut, singura soluţie rămâne administrarea acestuia prin perfuzii.

Liberty luptă din răsputeri să rămână în viaţă, dar este încă foarte bolnav. Chiar şi aşa, salvatoarea sa nu vrea să renunţe. Carina a decis să mute cuşca la soare, sperând că acest lucru îl va ajuta să se simtă mai bine. De asemenea, îi oferă suplimente pentru a-i stimula sistemul imunitar.

Liberty vrea să trăiască – şi cu dragostea şi bunătatea salvatoarei sale, câinele are o şansă.

Întrucât aceasta este o salvare recentă, nu ştim încă ce se va întâmpla cu Liberty, dar cel puţin nu mai este pe străzi, suferind de unul singur.

Ne dorim să-şi revină cât mai repede şi să trăiască o viaţă minunată.

Distribuiţi acest articol ca un omagiu adus lui Liberty, dar şi pentru Carina care a dovedit tuturor că este o femeie minunată!

Ţi-a plăcut acest articol?