LiveBiz
Căţelul cu picioare strâmbe care rătăcea pe străzile oraşului este în sfârşit salvat

Căţelul cu picioare strâmbe care rătăcea pe străzile oraşului este în sfârşit salvat

LiveBiz » Animale » Căţelul cu picioare strâmbe care rătăcea pe străzile oraşului este în sfârşit salvat

Viaţa unui căţeluş abandonat se poate schimba cu un simplu gest de dragoste. Se ştie că viaţa multor prieteni patrupezi fără adăpost este plină de greutăţi şi încercări care mai de care mai nefericite.

Unii rătăcesc din loc în loc cerşind o bucată de pâine sau un gest de dragoste şi supravieţuind cu puţinul pe care îl găsesc pe străzi. Alţii, însă, trebuie să depăşească situaţii dificile fiind victime ale unui tratament inechitabil din partea unor fiinţe fără scrupule.

Aceasta este şi povestea unui câine mic care şi-a petrecut o mare parte din viaţă deplasându-se aşa cum putea. Picioarele din faţă îi erau deformate, provocându-i dureri incredibile la mers, situaţia lui fiind destul de delicată.

Din fericire, nişte îngeri i-au ieşit în cale şi au decis să-l ajute.

Deşi salvatorii săi nu au înţeles cum de a reuşit să supravieţuiască atât de mult pe străzi într-o asemenea stare, erau şanse mari ca soarta lui să se schimbe. Nu era un proces uşor, dar au fost dispuşi să facă tot posibilul pentru a-i îmbunătăţi calitatea vieţii.

I-au făcut toate examenele medicale posibile şi astfel au descoperit motivul care i-a făcut picioarele să se răsucească atât de mult.

Radiografiile au confirmat că fostul său stăpân i-a tăiat coada pe când era doar un pui, provocându-i o leziune gravă care a împiedicat dezvoltarea normală a picioarelor.

Din păcate, sunt foarte multe persoane care decid să taie cozile căţeilor din motive estetice, ignorând consecinţele pe care aceste acţiuni le pot avea.

Aceasta amputaţie provoacă pierderi funcţionale şi, în plus, afectează unul dintre principalele moduri de comunicare, atât de important pentru ei.

Câinii pot comunica foarte uşor cu ajutorul cozii: o ascund între picioare când sunt speriaţi, o ridică dacă sunt în gardă şi o mişca cu multă energie pentru a-şi arăta bucuria şi fericirea.

De asemenea, această parte a corpului este alcătuită din oase numite vertebre caudale care au alte ţesuturi asociate cu ele.

Micul câine a primit numele Luck.

Această practică poate provoaca daune grave animalului de companie, iar în cazul lui Luck, acest lucru i-a provocat o malformaţie la membrele anterioare. Este posibil ca persoana responsabilă să o fi făcut fără a urma procedurile chirurgicale.

Salvatorii săi au estimat că puiul avea nevoie de o intervenţie chirurgicală, pe lângă tratamentul care va dura luni de zile.

Din cauza stării sale, Luck urma să petreacă mult timp la clinică, iar în cazul unei intervenţii chirurgicale, facturile medicale aveau să fie destul de mari, dar nimic nu i-ar fi putut opri pe salvatori. Misiunea lor era ca patrupedul să ducă o viaţă normală şi să poată alerga.

În faţa acestei situaţii, medicii au oferit două variante: operaţie la ambele picioare sau kinetoterapie.

Clinica veterinară a contactat cei mai buni medici ortopezi, specialiştii sugerând să i se pună picioarele ghips în loc să fie supus unei operaţii. Dar această soluţie nu venea sub forma unui ghips obişnuit, ci o proteză care să-l ajute să-şi îmbunătăţească cu până la 60% starea în care se afla.

După un timp, câinele a fost anesteziat şi i-au fost fixate oasele în poziţia corectă, i-a mai fost pus un ghips şi au continuat cu procedurile de recuperare.

Întregul proces a fost destul de dureros, dar Luck s-a dovedit a fi foarte curajos. El mai mult decât oricine îşi dorea să aibă o viaţă normală şi ar fi făcut orice pentru a-şi îndeplini visul.

Tratamentul acestui căţeluş este destul de lung şi anevoios. Dar, din fericire, are sprijinul unor oameni minunaţi care fac totul pentru a-i oferi o nouă viaţă.

Mulţumiri infinite tuturor acelor persoane care îi iubesc pe prietenii noştri blănoşi şi nu-şi găsesc odihna până nu-i văd complet fericiţi şi adoptaţi în cămine iubitoare.

Nu tăiaţi coada câinelui, mai ales din motive estetice. Haideţi să iubim fiecare parte a corpului lor şi să le oferim toată dragostea pe care o merită.

Ţi-a plăcut acest articol?