LiveBiz
Căţeluşa străbate şase kilometri în fiecare noapte pentru a găsi de mâncare pentru familia ei

Căţeluşa străbate şase kilometri în fiecare noapte pentru a găsi de mâncare pentru familia ei

LiveBiz » Animale » Căţeluşa străbate şase kilometri în fiecare noapte pentru a găsi de mâncare pentru familia ei

Lilica a fost abandonată în faţa unei gropi de gunoi situată într-una dintre cele mai sărace suburbii din oraşul San Carlos, Sao Paolo, Brazilia.

De acolo a ajuns în grija unei noi familii ce deţinea diferite animale, inclusiv câini, pisici şi chiar găini si care trăia într-o comunitate restrânsă şi întotdeauna la limita supravieţuirii. Deşi uniţi în sărăcie, tovarăşi pe viaţă!

Cu toate acestea, când a adus pe lume primii săi pui, Lilica nu a avut de ales: era de datoria ei să le ofere hrană, aşa că a trebuit să se aventureze departe de noua ei casă.

În fiecare noapte, când vizibilitatea era foarte redusă, căţeluşa îşi risca viaţa pe drumuri necunoscute şi periculoase şi pleca să caute de mâncare. Lilica mergea cam 6 kilometri până în partea opusă a oraşului unde locuia şi doamna profesoară Lucia Helena de Souza, o veritabilă iubitoare de animale.

Femeia a văzut că Lilica era înfometată şi i-a oferit mâncare. Căţeluşa s-a bucurat mult şi a început să revină în fiecare seară pentru a-şi obţine raţia; Curând au stabilit o rutină: în fiecare zi femeia gătea o porţie suplimentară pentru Lilica şi o aştepta pentru a-i oferi câteva mângâieri şi o masă caldă.

Cu toate acestea, “a existat un detaliu în comportamentul câinelui care mi-a atras atenţia” – îşi aminteşte profesoara.

În ciuda faptului că îi era foame, Lilica a încetat să mănânce, a luat recipientul cu mâncare şi a plecat.

Acum era evident că comportamentul nu a fost întâmplător, dar care era motivul? Unde ducea Lilica această mică pungă cu mâncare?

Lucia Helena a decis într-o zi să urmeze câinele pentru a rezolva misterul şi a descoperit ceva care i-a încălzit inima: Lilica împărţea mâncarea cu întreaga familie. Profesoara a fost cucerită de efortul pe care aceasta îl făcea din solidaritate pentru prietenii săi.

Lilica a deprins acest obicei din perioada în care avea pui, dar chiar şi după ce micuţii au ajuns în grija unor familii iubitoare, căţeluşa a continuat să aducă hrană celorlalte animale.

Câinii, pisicile şi chiar căţeluşii ei se bazau pe această masă preţioasă, iar ea îşi îndeplinea în fiecare seară această datorie pentru a se asigura că totul este bine.

Inutil de spus, odată ce veştile s-au răspândit în toate direcţiile, nu puteau să nu trezească un puternic sentiment de uimire în rândul oamenilor.

De fapt, ne referim adesea la animale ca la nişte fiinţe conduse doar de instinctul de supravieţuire, dar uităm că sunt capabile să arate o solidaritate pe care mulţi dintre semenii noştri ar face bine să o ia ca exemplu.

O rundă de aplauze pentru Lilica, pentru inima ei uriaşă şi pentru toţi iubitorii de animale, precum profesoara Lucia Helena, care a avut grijă de această biată căţeluşă.

Noi, oamenii, cu mare greutate dăruim lucruri celor care au într-adevăr nevoie de ajutor, însă uşurinţa cu care animalele împart totul poate fi considerată pe bună dreptate o adevărată lecţie de viaţă.

Dacă sunteţi de acord cu această afirmaţie, distribuiţi povestea căţeluşei cu prietenii şi familia.

Ţi-a plăcut acest articol?