LiveBiz
La 91 de ani, cea mai vârstnică femeie chirurg din lume face aproximativ patru operaţii pe zi

La 91 de ani, cea mai vârstnică femeie chirurg din lume face aproximativ patru operaţii pe zi

LiveBiz » Poveşti de viaţă » La 91 de ani, cea mai vârstnică femeie chirurg din lume face aproximativ patru operaţii pe zi

Chiar dacă ar fi trebuit să se retragă de ani buni, această femeie uimitoare continuă să lucreze. Alla Ilyinichna Levushkina (91 de ani) este cel mai vârstnic chirurg nu doar din Rusia, ci din lume. Această doamnă pasionată de profesia ei are în spate o carieră de 70 de ani şi peste 10.000 de operaţii.

Deşi a avut o viaţă grea, a trecut prin foame şi război, femeia nu şi-a pierdut niciodată pofta de viaţă şi, ce e mai important pentru un doctor – dorinţa de a ajuta oamenii.

A fost recompensată în 2014 cu un premiu pentru întreaga sa carieră, care nu pare să se sfârşească prea curând.

Femeia în vârstă, care efectuează aproximativ patru intervenţii chirurgicale pe zi, lucrează într-un spital din oraşul Reazan, la 200 de kilometri de Moscova şi declară că rata de supravieţuire a pacienţilor săi este impresionantă, aproape 100%.

„Nu am dorinţa de a mă pensiona. Meseria de doctor depăşeşte ideea de profesie, e un stil de viaţă”, a declarat ea ziarului britanic The Mirror.

Alexander Ryumin / TASS

Nu este o profesie, ci o vocaţie. Acesta este modul în care chirurgul Alla Ilyinichna Levushkina defineşte ceea ce face.

Barcroft Media

Alla locuieşte într-un apartament cu nepotul ei invalid şi opt pisici de companie, în apropierea spitalului în care lucrează. În cei 70 de ani de profesie, estimează că a participat la peste 10.000 de intervenţii chirurgicale.

„Sunt oameni pe care i-am salvat acum mulţi ani, când nimeni altcineva nu a vrut să-i opereze. Din acest motiv, ei au continuat să trăiască şi au astăzi copii şi nepoţi”, mărturiseşte femeia.

Alexander Ryumin / TASS

Programul său este unul strict: aceasta ajunge la spital în fiecare zi la ora 8 dimineaţa şi începe să opereze chiar înainte de ora 11:00.

Barcroft Media

În ciuda muncii istovitoare din fiecare zi, ea spune că nu se va pensiona prea curând şi susţine că nu are niciun secret în privinţa longevităţii sale. „Nu e niciun secret. Mănânc de toate, râd mult şi plâng la fel de mult”, glumeşte aceasta.

Distribuiţi acest articol cu prietenii şi familia pe Facebook.

Ţi-a plăcut acest articol?