LiveBiz
Un tată adevărat nu este cel care plăteşte facturile, ci cel care pune familia mai presus de orice

Un tată adevărat nu este cel care plăteşte facturile, ci cel care pune familia mai presus de orice

LiveBiz » Poveşti de viaţă » Un tată adevărat nu este cel care plăteşte facturile, ci cel care pune familia mai presus de orice

Mulţi bărbaţi pot crea viaţă biologic şi pot deveni taţi, dar este nevoie de cineva special pentru a fi Tată. Unii cred că rolul „corect” al unui tată este să aducă acasă cât mai mulţi bani posibil, să ofere cadouri şi obiecte scumpe membrilor familiei. Dar măreţia unui tată nu se măsoară prin suma de bani câştigată şi nici nu se potriveşte cu mărimea portofelului său. A fi tată înseamnă a pune familia pe primul loc, indiferent de situaţie.

Imagine: Pixabay

Nu trăim doar cu aer, asta este sigur. Nu există nicio îndoială că unii bărbaţi consideră că dacă aduc cât mai mulţi bani în casă este suficient pentru a-i face părinţi perfecţi. Un tată adevărat nu este cel care câştigă suficienţi bani pentru a-şi trimite copiii să studieze în şcoli de elită sau a-i îmbrăca în haine de firmă; un tată adevărat este cel care înţelege că familia lui este pe primul loc.

Un tată adevărat reuşeşte să fie mereu acolo pentru copiii săi şi nu este niciodată prea ocupat să-i întrebe cum le merge sau să facă ceva cu ei. Îşi suflecă mânecile atunci când apar probleme şi dificultăţi: el este primul care îşi face simţită prezenţa şi poţi conta întotdeauna pe el.

Chiar şi când este obosit, găseşte orice prilej pentru a fi alături de familie, pentru că ştie că timpul este preţios şi contează mai mult decât o mie de cadouri scumpe. Un tată adevărat se trezeşte uneori făcând sacrificii şi trebuind să renunţe la sine pentru a face loc nevoilor copiilor săi.

Imagine: Pixabay

Poate fi un model, un exemplu al modului în care ar trebui tratate femeile, un exemplu de bunătate, dar şi de respect, onestitate şi generozitate. Unul care îşi învaţă copiii să construiască relaţii bazate pe încredere şi respect şi care nu foloseşte niciodată cuvinte jignitoare cu ei precum „prost”, „incompetent” etc. Dimpotrivă, îşi încurajează copiii să facă mai bine, mai mult, crede în ei şi îi ajută să îşi creeze stimă de sine, nu să o distrugă. El îi întreabă ce le place să facă, ce cred, chiar şi despre hobby-urile pe care le au sau despre şcoală.

Pentru că pentru un tată adevărat, nu există dragoste mai mare decât dragostea faţă de familia sa: el îşi plasează familia drept cel mai important lucru din viaţă. Fiindcă pentru el nu este nimic mai presus decât fericirea copiilor săi şi nu va lăsa niciodată problemele sau preocupările sale să interfereze cu dragostea pe care o are pentru copiii săi. A avea un asemenea tată este un noroc real care merită mai mult decât toţi banii pe care îi poţi avea.

Sursă:
https://www.pediatricsoffranklin.com/resources-and-education/pediatric-care/the-importance-of-a-father-in-a-childs-life/
https://www.huffpost.com/entry/the-important-role-of-dad_b_5489093

Ţi-a plăcut acest articol?