LiveBiz
Copleşirea copiilor cu cadouri de Crăciun îi poate transforma în timp în leneşi şi răsfăţaţi

Copleşirea copiilor cu cadouri de Crăciun îi poate transforma în timp în leneşi şi răsfăţaţi

LiveBiz » Familie » Copleşirea copiilor cu cadouri de Crăciun îi poate transforma în timp în leneşi şi răsfăţaţi

Odată cu sosirea iernii, toţi copiii se pregătesc pentru cea mai frumoasă sărbătoare a anului, decorându-şi casele cu brazi plini de lumini şi globuri colorate, scriind tradiţionala scrisoare către Moş Crăciun şi dorindu-şi o mulţime de jucării şi cadouri de desfăcut.

O bucurie imensă pentru micuţii noştri, dar poate ceva mai mică pentru părinţi, care sunt aproape obligaţi să-şi copleşească odraslele cu cadouri scumpe şi efemere în dimineaţa zilei de Crăciun.

Imagine: Pikist

Deşi această sărbătoare aduce bucurie întregii familii, are o parte negativă despre care nu toată lumea preferă să vorbească: a oferi prea multe cadouri inutile copiilor noştri pentru a-i vedea mulţumiţi o dată pe an este contraproductiv pentru ei din punct de vedere psihologic.

Acest lucru se întâmplă şi pentru că foarte des părinţii se simt „vinovaţi” deoarece nu pot oferi o viaţă confortabilă şi satisfăcătoare copiilor lor, o viaţă pe care poate mama şi tatăl nu au avut-o în copilărie; din acest motiv tindem să facem mai mult decât ar trebui pentru a-i mulţumi pe micuţii noştri în toate privinţele.

Imagine: Adam Sowers / Flickr

Nu numai că în timp, copiii noştri vor risipi adevăratul spirit al Crăciunului, dar vor învăţa că cererile şi plânsetele duc întotdeauna la obţinerea a ceea ce vor şi că aşteptarea este ceva la care pot renunţa cu uşurinţă.

O nouă mentalitate proiectată în întregime asupra sintagmei „totul şi acum”, care nu ajută la dezvoltarea psihică a copiilor noştri, care trebuie să înveţe treptat că fiecare lucru se întâmplă la timpul său şi că mai puţin este mai mult.

Deci, dragi părinţi, concentraţi-vă întotdeauna pe calitatea cadoului şi nu pe cantitate; într-o zi, copiii voştri vă vor mulţumi cu căldură.

Ţi-a plăcut acest articol?