LiveBiz
După ce a petrecut 20 de ani încarcerată şi înlănţuită într-un circ, puma este în cele din urmă salvată şi eliberată

După ce a petrecut 20 de ani încarcerată şi înlănţuită într-un circ, puma este în cele din urmă salvată şi eliberată

LiveBiz » Animale » După ce a petrecut 20 de ani încarcerată şi înlănţuită într-un circ, puma este în cele din urmă salvată şi eliberată

Deşi în ţări precum Peru este interzisă cu desăvârşire folosirea animalelor sălbatice în circuri, majoritatea acestora au încălcat cu bună ştiinţă interdicţia. Mufasa a fost norocoasă să fie descoperită în acest circ de autorităţi şi să fie luată din acel loc neprielnic.

Mufasa este o pumă salvată dintr-un circ peruan, care a trăit timp de 20 de ani în bena unui autovehicul. Legată strâns de gât cu o zgardă, puma nu avea libertatea şi confortul care i se cuvenea.

Şansa ei la o viaţă normală a venit din partea voluntarilor de la organizaţia ADI (Animal Defenders International) care nu au stat nicio clipă pe gânduri pentru a acţiona în acest caz.

YouTube

După cum vedem în aceste imagini, pumei i-a fost tăiată zgarda şi apoi a fost preluată cu o cuşcă specială şi transportată către habitatul ei natural.

Mufasa nu a putut fi totuşi eliberată în natură după viaţa pe care a îndurat-o atâţia ani de zile, prin urmare voluntarii de la ADI au amenajat un spaţiu generos împrejmuit în mediul său natural din pădurea peruană.

YouTube

Puma a fost transportată în acest adăpost cu ajutorul unui autovehicul, iar apoi pe apă cu o barcă. În tot acest timp puma a stat într-o cuşcă acoperită pentru a nu se speria.

YouTube

Viaţa petrecută în cadrul circului şi faptul că a stat legată în benă i-a afectat starea de sănătate, puma suferind acum de insuficienţă renală şi alte probleme inerente vârstei.

YouTube

Diferenţa dintre Mufasa în perioada când trăise în circ şi cea din libertate este uriaşă.

Aceste imagini vorbesc de la sine şi ne fac să reanalizăm atitudinea noastră faţă de orice vieţuitoare de pe acest pământ.

Mulţumim ADI (Animal Defenders International) că i-aţi oferit animalului o viaţă minunată.

Astfel de tragedii ar trebui să tragă un semnal de alarmă privind abuzul asupra animalelor sălbatice, de multe ori pe cale de dispariţie.

Ţi-a plăcut acest articol?