LiveBiz
Acest câine stătea de luni bune pe şinele de tren, așteptând întoarcerea stăpânului său dispărut

Acest câine stătea de luni bune pe şinele de tren, așteptând întoarcerea stăpânului său dispărut

LiveBiz » Animale » Acest câine stătea de luni bune pe şinele de tren, așteptând întoarcerea stăpânului său dispărut

Ştim că foarte mulţi câini sunt ataşaţi de stăpânii lor şi această poveste ne oferă încă o confirmare a acestui lucru. Protagoniştii sunt un câine vagabond şi un tânăr de 27 de ani cu probleme legate de depresie. Din păcate, această poveste nu se încheie în cel mai fericit mod, dar ne reaminteşte că un câine este cu mult mai mult decât un simplu animal de companie.

Totul a început lângă o gară, unde un tânăr venea în fiecare zi pentru a lua trenul spre serviciu şi unde un câine fără stăpân rătăcea de ceva vreme.

imagine: Clarin

Facundo Brusco este numele băiatului de 27 de ani. Lucra într-un magazin de animale de companie, la care ajungea în fiecare zi luând trenul. Într-una din zile, în apropierea gării, a întâlnit un mic câine pe care a decis să-l îngrijească dându-i apă şi hrană. Cei doi au continuat să se vadă în fiecare zi, atât dimineaţa când tânărul pleca la muncă, cât şi la sfârşitul zilei, când acesta venea acasă după serviciu.

imagine: Clarin

Facundo suferea de depresie de ani de zile: în ciuda faptului că urmase mai multe tratamente, starea lui de sănătate nu s-a îmbunătăţit. Într-o dimineaţă, a decis să-şi pună capăt zilelor, chiar în staţia de tren în care îl întâlnise pe acel câine mic.

Zilele următoare, oamenii care frecventau gara şi care cunoşteau legătura dintre câine şi tânăr, au observat o schimbare ciudată la patruped: era neliniştit şi rătăcea în jurul staţiei de tren, ca şi cum ar fi căutat ceva sau pe cineva. În cele din urmă, l-au observat aşezându-se de-a lungul şinelor, lângă locul în care şi-a văzut pentru ultima dată prietenul uman în acea zi tragică.

imagine: Clarin

Multă vreme câinele nu a vrut să se mute de acolo, până în momentul în care câţiva oameni cu suflet bun i-au construit un mic refugiu pentru a se adăposti pe timpul nopţii. O asociaţie a avut grijă de câine, l-a transferat într-o casă temporară în aşteptarea unei adopţii sigure. Nu le-a fost uşor să-l captureze, deoarece câinele era speriat şi ostil. Voluntarii asociaţiei l-au redenumit pe acel câine Toto şi au decis să-i spună povestea pe reţelele de socializare.

Familia tânărului şi-a dat seama de pe reţelele de socializare că acel câine era acelaşi de care se ocupase fiul lor. Mama băiatului a descoperit o coincidenţă cel puţin ciudată: Toto era porecla pe care Facundu era strigat acasă. „Îi cerusem lui Facundu să-mi dea un semn ca să ştiu că se odihneşte în pace şi a doua zi am aflat de câine”, mărturiseşte mama îndurerată.

Pentru familia băiatului era clar ce trebuia făcut: să-i ofere lui Toto o casă, pentru că poate exact asta era dorinţa tânărului. Toto trăieşte acum sub un acoperiş, şi este iubit la fel de mult cum era şi băiatul lor. Familia crede că Facundu îi veghează acum de sus şi că toate cele întâmplate cu siguranţă nu pot fi doar nişte simple coincidenţe.

Ţi-a plăcut acest articol?