LiveBiz
Un elefant albinos este salvat de voluntari după ce a rătăcit singur zile întregi cu o capcană prinsă de picior

Un elefant albinos este salvat de voluntari după ce a rătăcit singur zile întregi cu o capcană prinsă de picior

LiveBiz » Animale » Un elefant albinos este salvat de voluntari după ce a rătăcit singur zile întregi cu o capcană prinsă de picior

Imaginaţi-vă cum este să faci parte dintr-o turmă şi să fii aşa-numitul „ciudatul” grupului; parţial pentru că eşti diferit de mulţime şi astfel te distingi, parţial pentru că din acest motiv toată lumea va şti cum să te recunoască.

La fel ca micul elefant albinos, protagonistul acestei frumoase poveşti de salvare. Puiul de pahiderm se numeşte Khanyisa şi rătăcise singur zile în şir, înainte ca cineva să-l observe şi să-l ducă în siguranţă într-un adăpost.

Imagine: HERDElephantsSA / Facebook

Adine Roode, fondatoarea „Hoedspruit Elephant Rehabilitation and Development” din Africa de Sud, a primit un apel care anunţa prezenţa unui pui de elefant ce rătăcea singur de câteva zile având o capcană pentru animale ataşată de unul dintre membre; pahidermul se pierduse de turmă şi fără ajutorul adăpostului probabil că nu ar fi reuşit să mai supravieţuiască mult timp.

Imagine: HERDElephantsSA / Facebook

Khanyisa este, de fapt, asemeni unui căţeluş care are nevoie de multă atenţie. Are culoarea ochilor de un albastru intens, oase fragile şi mai presus de toate, este albinos, o particularitate care îi face pielea să aibă o culoare roz şi mult mai deschisă decât în cazul celorlalte exemplare din specia sa.

Tocmai datorită acestei particularităţi, puiul de elefant este adesea scos din adăpost la plimbări sau pentru a se reconecta cu natura din jur, însoţit de voluntari care îl protejează de razele soarelui cu o umbrelă mare. A durat ceva timp până când elefantul albinos să se recupereze complet; a vrut cu tărie să fie alături de semenii săi şi, în cele din urmă, această dorinţă i-a fost îndeplinită!

Imagine: HERDElephantsSA / Facebook

Cu cât a stat mai multe luni în interiorul adăpostului, cu atât Khanyisa şi-a recăpătat puterile, făcându-şi prieteni printre semenii săi şi devenind, de asemenea, cel mai bun prieten al lui Lammie, o oaie locală!

Se pare că de curând, acest splendid exemplar de elefant albinos şi-a găsit în sfârşit o nouă turmă, iar acum nu se mai simte singur; a durat foarte puţin ca ceilalţi elefanţi din refugiul sud-african să se îndrăgostească de Khanyisa: „Suntem atât de mândri de curajul lui Khanyisa şi de hotărârea lui de a supravieţui. Faptul că am putut ajuta la reabilitarea lui îl considerăm un adevărat privilegiu!” – a mărturisit unul dintre voluntari.

Imagine: HERDElephantsSA / Facebook

Ce elefant curajos şi dornic să trăiască!

Ţi-a plăcut acest articol?