LiveBiz
Elefantul de 73 de ani plânge de bucurie când în cele din urmă este eliberat din captivitate

Elefantul de 73 de ani plânge de bucurie când în cele din urmă este eliberat din captivitate

LiveBiz » Animale » Elefantul de 73 de ani plânge de bucurie când în cele din urmă este eliberat din captivitate

Animalele nu se pot exprima prin cuvinte ci doar prin sunete. Acesta poate fi motivul pentru care unele exemplare (atât domestice, cât şi sălbatice) sunt maltratate.

Sunt creaturi vii, deci merită o viaţă normală. Pentru animalele sălbatice, ele aparţin mai degrabă naturii decât cuştilor murdare şi înghesuit, iar a ţine un animal în captivitate este un act pe cât de crud, pe atât de inuman!

Sook Jai, un elefant de 73 de ani a trecut prin această experienţă cumplită. El a trăit cea mai mare parte a vieţii sale în captivitate şi a suferit abuzuri fizice şi mentale.

În timpul vieţii sale în captivitate, Sook Jai a fost vândut mai multor proprietari. A fost nevoit să facă diverse lucruri, de la cărat turişti în excursii până la cerşit pe străzi. Aceste munci i-au devastat sănătatea pe măsură ce îmbătrânea. Elefantul a ajuns în cele din urmă să-şi piardă parţial vederea şi să rămână fără auz.

Din fericire, Sook Jai a fost salvat la timp de voluntarii Elephant Nature Park, un centru de salvare şi reabilitare a elefanţilor din nordul Thailandei.

Mai târziu, echipa a găsit mai multe răni în zona capului şi pe corpul bătrânului elefant. Sunt dovezi clare că că a fost maltratat în timpul vieţii sale. Era atât de obosit şi epuizat încât a refuzat să mănânce. Biata creatură nu s-a gândit niciodată că va fi salvat şi că va avea o a doua şansă la viaţă.

Echipa de salvare a făcut tot posibilul pentru ca elefantul să se simtă confortabil în timpul lungii călătorii. I-au ţinut de cald când afară era frig şi au răcorit animalul când temperaturile erau caniculare.

Sook Jai părea să simtă bunătatea şi sinceritatea acestor oameni.

Bătrânul elefant a plâns. Echipa i-a văzut lacrimile curgându-i pe faţă. Această scenă frumoasă, dar dureroasă, a frânt inimile tuturor. Salvarea animalelor nu este niciodată o sarcină uşoară, dar toate eforturile merită. Aceste biete creaturi pot trăi în cele din urmă viaţa pe care ar trebui să o aibă.

Momentul emoţionant a fost filmat, iar videoclipul distribuit pe Internet, fapt ce a atras atenţia şi a impresionat milioane de oameni din întreaga lume.

Urmăriţi întreaga scenă în videoclipul de mai jos:

Ţi-a plăcut acest articol?