LiveBiz
Câinele are o boală terminală: familia decide să-i ofere cele mai bune ultime zile din viață

Câinele are o boală terminală: familia decide să-i ofere cele mai bune ultime zile din viață

LiveBiz » Animale » Câinele are o boală terminală: familia decide să-i ofere cele mai bune ultime zile din viață

Decizia de a adopta un câine este o alegere importantă , care nu poate fi luată pe baza unei simple plăceri sau dorințe de moment. Un câine este o ființă vie și pentru aceasta trebuie să ne asumăm toate responsabilitățile: să-l iubim și să-l îngrijim mereu, pe parcursul întregii sale vieți, ca și când ar fi un alt membru al familiei. Acesta este si cazul familiei lui Stephen Rampersad, care și-a iubit în mod deosebit câinele, Wilson, un Brac German de 14 ani.

imagine: Facebook / Stephen Rampersad

Din păcate, durata de viaţă a unui câine este semnificativ mai scurtă decât cea a oamenilor şi, ca urmare, familia lui Stephen a trebuit să sufere durerea pierderii câinelui. Wilson fusese diagnosticat cu cancer de vezică şi stomac, inoperabil – nu aveau prea multe de făcut. Cu toate acestea, după ce a primit veştile îngrijorătoare, întreaga familie a evitat imediat tristeţea hotărând să-i ofere câinelui câteva zile frumoase din viaţă.

imagine: Facebook / Stephen Rampersad

Astfel, Stephen Rampersad, soţia sa Christen şi copiii lor, Noah şi Jonah, au petrecut un weekend întreg cu iubitul lor Wilson. Mai întâi i-au dat un analgezic, apoi l-au plimbat cu barca şi i-au permis să se bălăcească liber în apă pentru ultima dată. Câinele s-a bucurat, de asemenea, de excursii cu maşina şi de vizite la magazinele sale preferate.

imagine: Facebook / Stephen Rampersad

Într-o zi, Stephen l-a dus pe Wilson să lucreze la staţia de pompieri, patrupedul petrecându-şi dimineaţa ca pompier onorific. La prânz, s-a putut bucura de un hamburger fantastic asezonat cu cartofi prăjiţi şi slănină.

Wilson a fost alături de Stephen chiar dinainte de a-şi începe relaţia cu Christen, actuala sa soţie, iar gestul de a-l duce la medicul veterinar pentru a-l adormi, a fost, fără îndoială, una dintre cele mai dificile experienţe trăite până atunci. Bietul Wilson a plecat împăcat în braţele celor care l-au iubit şi i-au fost alături până în ultima clipă.

imagine: Facebook / Stephen Rampersad

Oriunde s-ar afla, cu siguranţă Wilson şi-a găsit acum liniştea şi a plecat cu satisfacţia că şi-a petrecut ultimele momente din viaţa înconjurat de oamenii lui preferaţi. Familia lui are, de asemenea, cele mai frumoase amintiri cu el.

imagine: Facebook / Stephen Rampersad

Este foarte trist că viaţa medie a unui câine este mai scurtă decât cea a oamenilor, dar poate cel mai important lucru este faptul că de-a lungul anilor în care ne însoţesc în viaţă, aceşti îngeri cu patru picioare ne oferă multe dintre cele mai frumoase experienţe şi atât de multă dragoste.

Ţi-a plăcut acest articol?